29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Politika

6 Temmuz 2017, Perşembe 14:22

GÖZTEPE’YE ARSA BAĞIŞI TORBALI SİYASETİNİ BÖLDÜ

Torbalı Belediyesi'nin Göztepe Spor Kulübüne arsa bağışı kararını ilçe siyasetinin önde gelen isimleri yorumladı.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in Göztepe’ye arsa bağışlayacağını açıklamasının ardından konu ilk kez meclis gündemine taşındı. Torbalı Belediye Meclisi’nin dün gerçekleşen dünkü toplantının ardından konu hukuk komisyonuna aktarıldı. Ak Parti grubu kararı desteklerken, CHP ve MHP grubu, komisyon raporu ve Göztepe ile hazırlanacak protokolü gördükten sonra kararlarını açıklayacaklarını söyledi. CHP Grup Sözcüsü İbrahim Özel, ancak Torbalı’nın lehine bir protokol hazırlanması halinde destek vereceklerini ifade ederken bazı siyasi parti temsilcileri ise konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamalar yaptılar.

ORAL '' TORBALI'NIN LEHİNE İSE DESTEKLENEBİLİR''

Konuyla ilgili açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Torbalı İlçe Başkanı Muhammed Oral, “Göztepe ilimizi temsil eden önemli bir spor kulübüdür. Bizde Göztepe’yi yürekten destekliyoruz. Ancak konu, ilçenin arsasını bağışlamak olunca çok hassas davranmak gerekir. Bağışlanacak arsa, bütün Torbalı’nın ortak malıdır. Sayın Adnan Yaşar Görmez, bu konuda kamuoyu yoklaması yapmalı. Tüm siyasi partilere danışarak bu konuda fikir alışverişi yapmalı. Herkes memnunsa ve Torbalı’nın lehine olacaksa desteklenebilir. Ancak bize sormadan, vatandaşa sormadan konuyu oldu bittiye getirmeyi doğru bulmuyorum” dedi.

DEMİR ‘’ TORBALI’NIN MALI KİMSENİN İKİ DUDAĞINDA DEĞİL’’

Demokrat Parti Torbalı İlçe Başkanı İbrahim Demir’de konunun oldu bittiye getirilmesine karşı çıkarak, “Bir belediye başkanı, kendisine emanet edilen bir araziyi bağışlıyorum diye açıklama yapamaz. Öncelikle bunun yetkisi belediye başkanında değil belediye meclisindedir. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, önce konuyla ilgili kamuoyu yoklaması yapmalı, Torbalı halkının rızası olup olmadığını öğrenmeli, daha sonra konuyu meclise taşımalıydı. Göztepe’ye destek olmayı hepimiz isteriz. Kulübümüzün desteklenmesini hepimiz isteriz. Ama Torbalı halkının malı, hiç kimsenin iki dudağına bırakılamaz” dedi.

MUTLU ‘’ TORBALI’NIN ÖNCELİKLİ SORUNU ARSA BAĞIŞI MI? ‘’

MHP Eski İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu konuya en sert tepki gösteren isim oldu. Yurdadoğ Mutlu konu ile ilgili şu görüşleri ifade etti ‘’ 103 bin 271 metrekare olan bu arsa daha önceki Uygur döneminde Altay’a bağışlanmıştı. Eğer şimdiki belediye yönetimi jest yapmaya meraklıysa bu jest Torbalı’ya ne kazandıracak, ne fayda sağlayacak onu çıkıp açıklamalı. Emrivaki ile iş yapıyorlar. Aynı emrivaki olayını yeni garaj olayında da gördük, yeni belediye binası olayında da gördük. Bu oldu bitti mantığını öncelikle terk etmeleri gerekir. Torbalı halkını bu arsa bağışı konusunda anlatıp ikna etsinler. Yarın seçim olur belediyenin başına başkası gelir, bu işler sorun olarak döner. Torbalı’nın kendi futbol takımı var. Torbalıspor var. Destek yapılacaksa öncelikle onlara yapılmalı. Şu anda nasıl zor koşullarda antreman yaptıklarını, saha konusunda nasıl sıkıntı çektiklerini biliyoruz. O arsa neden Torbalı’nın takımına öncelikle verilmiyor.? Hem bakanlığın destek kredileri de var, bunlar alınıp Torkos’a destek sağlanabilir. Ben bu Göztepe’ye bağış olayına olumlu bakamıyorum. Torbalı’nın öncelikli sorunu bu mudur ? Hastane ne oldu? Üst geçitler ne oldu? Torbalı'nın trafik sorunu ne oldu? Alt yapı sorunları ne oldu? Hangi öncelikli sorunu hallettiler, çıkıp onu açıklasınlar. Bir de en çok merak ettiğim konu : bu bağış yapılacak arazinin etrafından arsa satışı oldu mu? Olduysa kimlere oldu? ‘’