24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

24 Nisan 2017, Pazartesi 08:31

GÖZTEPE TORBALI’DA BAŞARIYI YAKALADI

Göztepe Torbalı Spor Okulu, eğitimlere tam gaz devam ediyor. Kısa bir süre önce kurulan Göztepe Torbalı Spor Okulu çalışmalarına sıkı şekilde sürdürüyor.

Göztepe Torbalı Spor Okulu, eğitimlere tam gaz devam ediyor. Kısa bir süre önce kurulan Göztepe Torbalı Spor Okulu çalışmalarına sıkı şekilde sürdürüyor. İlçenin en büyük ve kapsamlı spor okuluna sahip olan Göztepe, yeni sezonda başarıdan başarıya koşmak istiyor. Geleceği yıldız futbolcuları, Göztepe Torbalı Spor Okulu’nda başarılı bir eğitimden geçiriliyor. Burada futbol teknikleri ve spor disiplini hakkında eğitim alan öğrenciler, aynı zamanda sporcu ahlakı da kazanıyor. Spor okulu, öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutma konusunda yüzde yüz başarı elde ediyor.

ÖĞRENCİLER PROFESYONELLİK KAZANACAK

Geçtiğimiz ay kurulan Göztepe Torbalı Spor Okulu, pilot takım uygulamasına başladı. Çırpı Doğanspor’u bünyesine katan Göztepe Torbalı Spor Okulu, bu takımı pilot takımı olarak kullanacak. Spor okulundaki başarılı futbolcular, Çırpı Doğanspor forması ile futbol oynayarak profesyonellik kazanacak.

SPORCU BESLENMESİ ÖNEMLİ

Amaçlarının önce sporcu kişiliğe sahip başarılı öğrenciler yetiştirmek olduğunu ifade eden Göztepe Torbalı Spor Okulu Antrenörü Uzay Akgül, futbol eğitiminin yanı sıra, gelecek vaat eden öğrencileri keşfederek futbol camiasına kazandırdıklarını söyledi. Genç futbolcuların beslenmesinin de önemli olduğunu söyleyen Akgül, ““Sporcu beslenmesine hayatının her döneminde dikkat etmeli çünkü performansınızın yükselmesi için, antrenman, dinlenme ve beslenme birbirini tamamlayan faktörlerdir. Bu nedenle sporcu üç faktöre dikkat edecek antrenman sonrası hemen karbonhidrat yönünden zengin yiyecekler alarak kaybettiği enerjiyi derhal yerine koymalı, ara öğünlerle desteklemeli. Antrenman sonrası duş alınacak mümkün olduğunca ılık suyla, en az 2 saat dinlenme yapılacak ve bacaklarımızı yükseğe kaldırarak kan dolaşımımızın normal seviyesine gelmesini sağlayacağız sporcu en az 8 saat uyumalı” dedi. HASAN DEMİR