20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

19 Eylül 2017, Salı 16:33

GÖZDE LİSEYE SINAV SEMT OKULUNA İKAMETGAH

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında her yıl kasım ve nisan aylarında 8'inci sınıf öğrencilerinin girdiği merkezi sınavlar Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’ın yaptığı açıklamayla kaldırıldı..

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında her yıl kasım ve nisan aylarında 8'inci sınıf öğrencilerinin girdiği merkezi sınavlar Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’ın yaptığı açıklamayla kaldırıldı..TEOG yerine yeni gelecek sistemin bu yıl sınava girecek öğrencileri de kapsayacak hayata geçmesi planlanıyor.

YENİ SİSTEMİN İPUÇLARI

Gözde Anadolu ve fen liselerinin yanı sıra yabancı özel okullar, her yıl 1.3 milyon öğrencinin katıldığı TEOG sınavı sonuçlarına göre öğrenci alıyordu. Yeni düzenlemeyle daha nitelikli Anadolu ve fen liselerinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kontrolünde "A grubu merkezi sınavlar" niteliğinde bir uygulamaya geçilecek. Yabancı özel okulların ise kendi sınavlarını yapması gündemde. Bu konuda TEOG'a giren 8'inci sınıf öğrencilerinin her yıl yüzde 90'dan fazlası, kendi semtindeki liselere devam etmesi üzerinden haraket edildi.. Yeni düzenlemeyle bir nevi mahalle liselerine dönüş başlatılacak. Galatasaray, Robert ,İzmir Atatürk Lisesi, Fen liseleri , Sosyal Bilimler liseleri, çok tercih ediilen Anadolu Liseleri gibi gözde okullara sınavla kendi mahallesindeki liselere ise ikamatgah ile öğrencilerin devam edeceği bir sistem üzerinde çalışılıyor.