24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

18 Şubat 2017, Cumartesi 08:26

GÖZALTILARA TAHLİYE KARARI ÇIKTI

Pazartesi günü sabaha karşı yapılan operasyonlar ile çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Menderes, Bayındır ve Urla ile eş zamanlı yapılan operasyonlarla Torbalı'dan gözaltına alınan 15 HDP'li dün Torbalı Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarıldı

Pazartesi günü sabaha karşı yapılan operasyonlar ile çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Menderes, Bayındır ve Urla ile eş zamanlı yapılan operasyonlarla Torbalı'dan gözaltına alınan 15 HDP'li dün Torbalı Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarıldı.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONULDU

İçlerinde HDP Torbalı İlçe Eş Başkanı Gülcan Kızıldağ'ın da bulunduğu 15 kişi hakkında hakim tarafından tahliye kararı verildi. Yurtdışına çıkış yasağı şartıyla tahliye edilen 15 kişi, dün akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Torbalı Adliyesi'nde dün hakim karşısına çıkan 15 kişinin yakınları, Torbalı Adliyesi bahçesinde davanın sonuçlanmasını bekledi. Yaklaşık 300 kişiden oluşan kalabalık gurup, yakınlarının tahliye edilmesiyle büyük sevinç yaşadı. Mahkeme sonrasında açıklama yapan İlçe Eş Başkanı Gülcan Kızıldağ, operasyonun siyasi baskı amacıyla yapıldığını söyleyerek, tek adam rejimine karşı yılmadan mücadele edeceklerini ifade etti.