29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

8 Mart 2017, Çarşamba 08:51

GÖRMEZ'DEN MECLİSTE KOCAOĞLU ÇIKIŞI

Torbalı Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı dün gerçekleşti. Bu ay ki meclis toplantısı, önceki toplantılara oranla çok daha neşeli bir ortamda gerçekleşirken gruplar arasında samimi diyaloglar yaşandı. Meclisin bu ay ki gündemi oldukça sadeydi.

Torbalı Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı dün gerçekleşti. Bu ay ki meclis toplantısı, önceki toplantılara oranla çok daha neşeli bir ortamda gerçekleşirken gruplar arasında samimi diyaloglar yaşandı. Meclisin bu ay ki gündemi oldukça sadeydi. İmar komisyonu raporlarının okunmasının ardından raporlar tüm meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Başkanlıktan gelen önergelerin de görüşüldüğü meclis toplantısında, bir mermer fabrikasının otoyol Kuşçuburun gişelerinin geriye çekilmesinde kullanılması için 110 bin liralık bağışta bulunması oy birliğiyle kabul edildi.

İYİ NİYET TEMENNİLERİ VE ESPİRİLER TOPLANTIYA DAMGA VURDU

Meclis toplantısını açan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle tüm kadınların gününü kutladı. Emekçi kadınlar günü programı nedeniyle Ankara’ya giderken trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden 7 kişiyi de unutmayan Başkan Görmez, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ise baş sağlığı diledi. Tüm parti grupları arasında samimi diyaloglar yaşandı. Son derece neşeli olduğu gözlemlenen Başkan Görmez, yaptığı esprileri ile tüm salonu neşelendirdi. KINIK İLE KARDEŞ OLDUK Torbalı ile kardeş kent olmak isteyen Kınık’tan gelen teklifte meclis tarafından görüşüldü. Oy birliğiyle alınan karar ile Kınık ve Torbalı artık kardeş ilçeler oldu. Mecliste görüşülen diğer bir madde ise kapatılan Tariş Kavşağı yerine Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından kazalara son verecek bir kavşak yapılması oldu. Kavşak yapımıyla ilgili önerge İmar Komisyonu’na havale edildi.

“BÜYÜKŞEHİR HEPİMİZİN BELEDİYESİ KOCAOĞLU HEPİMİZİN BAŞKANI”

Mecliste konuşulan gündem dışı konulardan biri de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Torbalı Belediyesi’ne hibe edilen üç motorlu araç oldu. Araçların hayırlı olmasını temennisinde bulunan CHP Grup Sözcüsü İbrahim Özel, Başkan Görmez’e araçların sergilenip sergilenmeyeceğini sordu. Başkan Görmez ise “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz. Önemli olan bir hizmet yapılmış olmasıdır. Bu hizmeti takdir etmesini biliriz. Sayın Kocaoğlu hepimizin büyükşehir belediye başkanıdır. Kendisine saygısızlık etmeyiz. Katkısı için de teşekkür ederiz. Zaten araçları sosyal medya üzerinden tanıttık” dedi. HASAN DEMİR