29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

9 Şubat 2017, Perşembe 08:30

GÖLLÜCE HALKI TOPRAĞINA KAVUŞUYOR

Göllüce'deki hazine arazisine ait mera alanlarının özel bir tarım şirketine kiralanmasıyla Göllüce halkı mağdur olmuş ve hayvanlarını otlatacak alan bulamamıştı

Göllüce'deki hazine arazisine ait mera alanlarının özel bir tarım şirketine kiralanmasıyla Göllüce halkı mağdur olmuş ve hayvanlarını otlatacak alan bulamamıştı. Vatandaşların tepkisi üzerine mağduriyeti gidermek için devreye giren Torbalı Belediyesi, söz konusu arazinin 32 bin metrekaresini kamulaştırarak vatandaşların kullanımına sunmak için girişim başlattı. Göllücelilerin kullandığı fakat Defne Tarım firmasına ait olan 226 bin metrekarelik arazinin 32 bin metrekaresinin kamulaştırılmasını öngören önerge, belediye meclisine sunuldu.

GÖLLÜCE TOPRAKLARI GÖLLÜCELİLERİN OLACAK

Yaklaşık iki yıl önce Göllüce'de vatandaşların hayvanlarını otlattığı, köyün ortak kullanımındaki arazinin özel bir şirkete kiralanmasıyla vatandaşlar mağduriyet yaşamış, toprakları ellerinden alınan köylüler, topraklarını geri alabilmek için direniş başlatmıştı. Yaşanan gerginliği gidermek için araya giren Torbalı Belediyesi, taraflar arasında uzlaşma için arabuluculuk görevi üstlenmişti. Vatandaşların mağduriyetini de gidermek isteyen belediye yönetimi, tam 32 bin metrekarelik araziyi kamulaştırarak halkın ortak kullanımına sunacak.