28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

28 Temmuz 2017, Cuma 11:13

GİŞELER KALKACAK HIZ SINIRI DENETLENECEK

1 saat 11 dakikalık hız sınırı uygulanmaya başlanan Aydın Otoyolunda yeni bir düzenleme kapıda.

1 saat 11 dakikalık hız sınırı uygulanmaya başlanan Aydın Otoyolunda yeni bir düzenleme kapıda. Otoban gişelerindeki yoğunluğu aza indirmek için karar alan Karayolları 2'inci Bölge Müdürlüğü, Aydın Otobanında serbest geçiş uygulaması başlatacak.

TORBALI GİŞELERİ KALKIYOR

İzmir-Aydın Otoyolu'nun Işıkkent, Torbalı ve Pancar'da yer alan OGS ve HGS geçiş noktaları Ağustos ayından itibaren yıkılacak ve buraya yeni elektronik geçiş takları yapılacak. Bir yıl gibi bir sürede tamamlanması planlanan çalışmada Aydın Otobanı'ndaki araç geçişlerinde de Çeşme Otobanı'nın Narlıdere girişlerindeki uygulamanın benzeri yapılacak.

ELEKTRONİK SİSTEM UYGULANACAK

Alınan bilgilere göre elektronik sistem yeni geçiş takları ile sürücülerin otoyola giriş çıkışları daha net izlenecek ve otomatik olarak kontrol edilecek. Yürürlüğe konan son uygulama ile eskiden 120 kilometre olan hız sınırının 92 kilometreye düştüğü yolu toplam 1 saat 11 dakikada geçmek zorunda kalan araç sürücülerinin daha dikkatli olması gerekecek. Hız sınırı uygulamasına takılmamak için gişe önlerinde uzun araç kuyrukları oluşturan ve buldukları bu çözüm yoluyla cezadan kaçan sürücüler sisteme otomatik olarak yakalanacak.