29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

19 Ekim 2019, Cumartesi 09:38

GİRGİN : TEŞVİK PRİMİ 80 KURUŞTAN AZ OLMAYACAK

Pamuk üretilen bölgelerdeki ziraat odası başkanlarıyla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nı ziyaret edip toplantılara katılan Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, Ankara çıkarmasında yaşanılanları gazetemize aktardı. Tüm ziraat odası başkanlarının bir arada olduğunu ifade eden Girgin, siyasi parti ayrımı yapmadan tüm partilerin grup başkan vekilleriyle görüştüklerini, kendisinin tüm partilerin İzmir milletvekilleriyle görüştüğünü ve meclise toplam 19 dosya bırakıldığını ifade etti. Girgin, çiftçinin korunması ve pamuk üretiminin arttırılması için çok önemli görüşmeler gerçekleştirildiğini belirtti.

“PARTİ AYRIMI YAPMADIK BİZİM SİYASETİMİZ ÇİFTÇİLİK”

Girgin yaptığı açıklamada “Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin öncülüğünde pamuk üretiminin arttırılmasını ve çiftçinin korunmasını sağlamak amacıyla hazırladığımız dosyaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne götürdük. Ak Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti grup başkan vekillerine pamukla ilgili dosyalarımızı sunduk. Daha sonra her oda başkanı kendi ilinin milletvekilleriyle görüştü. Biz de yine şehrimizin Ak Partili, CHP’li, MHP’li ve İYİ Parti’li vekilleriyle görüştük. Siyasi görüş ayrımı yapmaksızın derdimizi anlattık. Bizim siyasetimiz çiftçiliktir” dedi.

TEŞVİK PRİMİ 80 KURUŞTAN AZ OLMAYACAK

Meclisteki görüşmelerin ardından İzmir ve Aydın bölgesi ziraat odaları başkanları Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştü. Bakan Pakdemirli’ye pamuk üretim maliyetinin yüksek, kazancın ise düşük olduğu söylendi. Tarım politikasının ithalat üzerine kurulamayacağı ve üretim bazlı olması gerektiği görüşü Bakan Pakdemirli’ye iletildi. Bakan Pakdemirli ise pamuk için ödenen teşvik priminin bu yılda devam edeceğini ve geçen yıldan daha az olmayacağını söyledi. HASAN DEMİR