24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

28 Şubat 2017, Salı 08:31

GİRGİN İKİ YILINI GAZETEMİZE DEĞERLENDİRDİ

Yılmaz Girgin ve yönetim kurulu, Torbalı Ziraat Odası yönetiminde iki yılını doldurdu. Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, gazetemize geçen iki yılı değerlendirdi

Yılmaz Girgin ve yönetim kurulu, Torbalı Ziraat Odası yönetiminde iki yılını doldurdu. Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, gazetemize geçen iki yılı değerlendirdi. TZO Meclis Başkanı Mesut Atlı ve yönetim kurulu üyeleri Özkan Burgaz, Erdal Şahin ve Ahmet Suhan ile birlikte iki yıllık çalışmaları ve kazanımları değerlendiren Girgin, gelecek iki yıldaki hedeflerini de açıkladı. Boş kasa ile devraldıkları TZO'yu kar eder hale getirdiklerini açıklayan Girgin, odaya kazandırılan makineleri sıraladı. 

ODA KAR EDER HALE GELDİ

2015 Şubat'ında Torbalı Ziraat Odası Başkanı Seçilen Yılmaz Girgin, iki yılda odanın büyük gelişim kaydettiğini ifade etti. Girgin, "Görevi devraldığımızda odanın 190 bin lira alacağı vardı ancak kasada hiç para yoktu. 190 bin liralık alacağımızın yalnızca 20 bin lirasını alabildik. Buda ilk bir yılımızda hiçbir yatırım yapamamamıza neden oldu. Ancak ne mutlu ki geçen iki yılda odamızı kar eden bir oda haline getirdik. Odamızın envanterine pek çok makine ve araç alarak çiftçimizin hizmetine kazandırdık. Ayrıca bir de zeytin fabrikası kurduk. İki yılda 1 traktör,1 kalıp makinesi, altılı müzver ekim makinesi, 1 buğday makinesi ve tane de ilaçlama makinesi satın alarak odamıza kazandırdık. Bunların dışında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından odamıza hibe edilen 1 traktör, 1 gübre dağıtma römorku ve 1 ilaçlama makinesi de çiftçimizin kullanımına sunuldu" dedi. 

EN BÜYÜK HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM

 En büyük hayalinin bir zeytinyağı fabrikası kurarak, çiftçiye uygulanan yüksek fiyatları kırmak olduğunu ifade eden Girgin, bu hayalini gerçekleştirdiğini ifade etti. Girgin, "Zeytin üreticimizden sıkma bedeli olarak yüzde 12 pay alınıyordu. Biz bu miktarı aşağıya çekmek istiyorduk. Torbalı Ziraat Odası olarak bir zeytinyağı sıkma fabrikası kurduk ve yüzde 8 pay ile sıkım gerçekleştirdik. Planlarımız arasında kendi fabrikamızı sıfırdan kurmak ve birde garaj oluşturmak var" şeklinde konuştu. 

İKİ DÖNEMİ GEÇMEM

 Görev süresinin yarısını tamamlayan Girgin, "Dört yıllık görev süremin yarısını tamamladım. Göreve gelmekteki amacım çiftçilerimize faydalı olacak işler yapmak ve odayı kalkındırmaktı. Başarılı bir iki yıl geçirdik. İnşallah önümüzdeki iki yıl daha iyi işler yapacağız. Allah nasip ederse Şubat 2019'da bir kez daha aday olacağım. Ancak seçilirsem iki dönem ile sınırlı tutacağım. Görevi genç arkadaşlara devretmek gerek. Uzun yıllar aynı görevi sürdürmeyi doğru bulmuyorum" dedi. HASAN DEMİR