20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

16 Ağustos 2018, Perşembe 16:59

GENEL MERKEZE AYAKLARIM GİTMİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü kritik bir zirvede bir araya geldi. Kültürpark'taki İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yapılan İl Danışma Kurulu Toplantısı'na CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Kani Beko, Tacettin Bayır, Murat Bakan, Bedri Serter, Özcan Purçu,  PM üyeleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, il yöneticileri, kadın ve gençlik kolları il başkanları, Büyükşehir meclis üyeleri, milletvekili adayları ve il eski başkanları katıldı.Oturumda önce konuşma yapmama kararı alan ardından Divan'dan sürpriz bir şekilde söz isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu toplantıda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Kocaoğlu konuşmasında Genel Merkez'e çok sert eleştiriler getiriken, 24 Haziran akşamından imza hareketine, 2014 yılındaki yerel seçim öncesi aday belirleme sürecinden ön seçime kadar bir çok konuda çok konuşulacak mesajlara imza attı.

 NE ÜRETTİK?

Sözlerine "Parti iktidar olmak istiyorsa, hedefi varsa, mutfağı olmalı' çıkışıyla başlayan Kocaoğlu'nun, "CHP olarak dış politikada bir yol haritası belirleyip Türkiye’ye sunduk mu? Bizim bir dış politikamız var mı? Amerika Birleşik Devletleri yaptırım uygulamaya kalkınca, kim olursa olsun Cumhurbaşkanı'nın, devletin yanında olmamız gerek doğru ama biz uçurumdan aşağı giderken bizim siyaset mutfağımız alternatif dış politika üretmedi. 'Bunların yanlış olduğunu size defalarca söyledik' demeliydi. Yanlışlarınıza rağmen sizin yanınızdayız dememiz gerekiyordu" eleştirisini yaptığı bildirildi. 

Kocaoğlu, "Faik Öztrak, birikimlidir, dürüsttür. Ama ne yaptı? Partinin ekonomik politikaları ile ilgili bir proje üretmesi bir söz söylemedi. Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ‘Aynı gemideyiz krizi birlikte aşmamız lazım’ dedi. Biz ekonomide ne dedik, ne ürettik? Genel Merkez ne üretti kardeşim bana bunu söyleyin! Onu siz değerlendirirsiniz" dedi. 

KİMSE TABU DEĞİL! 

Parti için yaşanan süreçle ilgili 'eleştiri' üzerinden mesajlar verirken, "Herkes eleştirilebilir, herkes değişebilir. Kimse tabu değil! Eleştiriden de korkmamak gerekir. Kimsenin kimseyi CHP’li makam mevki ne olursa olsun kulağından tutup kapı önüne koyarım deme hakkı yoktur. Herkes kendini bilecek" dediği öğrenildi. 

ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRAN GENEL MERKEZ! 

2014 yerel seçim süreci dosyasını da açan Kocaoğlu'nun şu ifadeleri kullandığı belirtildi: 2014 yerel seçimlerinde aday belirleme sürecini eline yüzüne bulaştıran Genel Merkez’in 'İzmir başarısız' deme hakkı da yoktur! Herkes eğri oturup doğru konuşacak. 'Kılıçdaroğlu gitsin, Muharrem gelsin, o gitsin, bu gelsin'le bu parti düzelemez. Aklı ve bilimi rehber almıyoruz!

GENEL MERKEZ'E AYAKLARIM GİTMİYOR! 

Kocaoğlu toplantıda İzmir'e yönelik bir rapor hazırladığını da ifade ederken bu konuda Genel Merkez'in ilgisizliğine sitem etti. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın "İzmir'e yönelik bir bilimsel rapor hazırladım. Bir tek MHP’li Oktay Vural ‘İyi çalışma yapmışsın başkan’ dedi. Genel Başkan Yardımcılarına gittim. Raporu göndermiştim. Okumamışlar bile! Uzun süredir Genel Merkez’e gitmek istemiyorum. Ayaklarım gitmiyor. Nedeni moralim bozuluyor. Çalışma şevkimi kaybediyorum" ifadelerini kullandığı bildirildi. 

Kocaoğlu'nun Kılıçdaroğlu hakkında ise genel başkan olduğu süreçten bu yana kendisine destek verdiğini, Muharrem İnce'ye aday olduğu iki kongrede de oy vermediği ve destek olmadığını ifade ederek, "Kurultaydan korkmayacaksın. Adamcı siyaset yapmadım. Adamcı olmadım. Olmayacağım da!" şeklinde konuştuğu ifade edildi. 

MYK'DAN 3-5 KİŞİ TİYATRO OYNADI! 

Edinilen bilgiye göre Kocaoğlu CHP yönetimini 24 Haziran seçimleri gecesi üzerinden de sert sözlerle eleştirdi ve "24 Haziran akşamı Genel Başkan Genel Merkez’de olmazsa bu iş olmaz! MYK'dan 3-5 kişi tiyatro oynadı! TV’de izledik. MYK üyesi birinin kritik bir seçimde tiyatro oynamaya hakkı yoktur. Partinin önünden geçmemiş partiye organik bağı olmamış adamları 'koalisyon yapıyorum' diye vekil yapabilirsiniz, bakan yapabilirsiniz ama MYK’ya ve PM’ye alamazsınız. Bu böyle olmaz. Önce siyaseti örgütü bileceksiniz" dedi. 

MİLLET KÖR MÜ SAĞIR MI? 

Kocaoğlu imza süreci hakkında ise "İYİ Parti kurultay yaptı, çıktı. Bu hafta sonu AKP yapıyor. Bu yerel seçim bize geliyor da onlara gelmiyor mu? Bu bahane olur mu? Kurultay için verilen imzaları geri çektirebilirsin ama bunu ilan edemezsin. Bunun nasıl olduğunu herkes bilmiyor mu? Millet kör mü sağır mı?" şeklinde konuştu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı son olarak ön seçim konusunda da çarpıcı mesajlar verdi. Kocaoğlu'nun şu ifadeleri kullandığı öğrenildi: Şimdi gündemde ön seçim var. Hayatım boyunca destekledim, karşı çıkmadım. Nasıl yapacağız? Ön seçim ve kurultay delegesini beğenmiyoruz. Bu üyeyle ön seçim yapılmaz. Üye partiyi bilmiyor. Alt kimlik etkili oluyor. Adaletli olmuyor. Kaynak : Gerçek İzmir. com