23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

20 Temmuz 2017, Perşembe 08:30

GEDİZ ELEKTRİK ADINI KULLANARAK KANDIRDILAR

Gediz Elektrik Şirketi abonesi olan Yakup Çelik’in yanına gelen farklı bir şirketin temsilcileri, yalan söyleyerek kendilerini Gediz personeli gibi tanıttı.

Elektrik şirketlerinin artmasının ardından bu şirketler müşteri potansiyellerini arttırmak için çalışma başlattı. Ancak bazı şirketlerin, mevcut abonelere hizmet veren Gediz Elektrik Şirketi’nin ismini kullanarak vatandaşları kandırdığı yönünde sıkça şikayetler geliyor. Kendi çalıştıkları şirketin ismini vermeyen kişiler, kendilerini Gediz Elektrik Şirketi’nden gelmiş gibi gösterip, indirimli abonelik sözleşmesi ve teminat ücretini geri iade etme gibi vaatlerle kandırarak kişiyi kendi şirketlerine abone yapıyor. Kandırılan vatandaş ise başka bir şirkete geçtiğini ancak elektrik faturası geldiğinde öğreniyor. Torbalı’da da sıkça yaşanan olay son olarak Özbey’de Yakup Çelik isimli vatandaşın başına geldi.

OKUTMADAN SÖZLEŞME İMZALATTILAR

Gediz Elektrik Şirketi abonesi olan Yakup Çelik’in yanına gelen farklı bir şirketin temsilcileri, yalan söyleyerek kendilerini Gediz personeli gibi tanıttı. Çelik’in abone olurken yatırdığı teminat ücretini geri iade etme ve indirimli elektrik sözleşmesi yapma vaadinde bulunan bu kişiler, önce teminat ücretini geri istediğine yönelik dilekçe hazırlayarak imzalattılar, ardından ise kendi şirketlerine üye yaptılar. Başka bir şirkete abone olduğunun farkında olmayan Çelik, yine farkında olmadan abonelikten vazgeçmeyeceğine dair madde olan sözleşme metnini imzaladı. Günler sonra kandırıldığının farkına varan Çelik, ilgili kurumlara başvurarak suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

BAŞKALARI KANDIRILMASIN

Kendisinin başına gelenin dolandırıcılık olarak adlandıran Yakup Çelik, başka vatandaşların bu tuzağa düşmemesi için dikkatli davranmasını, devletin ise önlem alarak bu durumun tekrar yaşanmamasını sağlamasını istedi. Çelik, “Ben bir anlık dalgınlıkla bu kişilere inandım ve kandırıldım. Ancak bu kişiler, başka bir kurumun ismini kullanarak insanları kandırıyorsa büyük bir sorun var demektir. Beni kandıran şirketin ismini öğrendim ve kendileri hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Başkalarının kandırılmaması içinde ne yapılması gerekiyorsa yapılmasını istiyorum” dedi. HASAN DEMİR