19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

2 Ekim 2017, Pazartesi 09:16

GARAJI YIKTINIZ DEĞNEKÇİ Mİ KOYACAKSINIZ?

Devekuşuna neden uçmuyorsun diye sormuşlar ? Ben deveyim demiş.Peki neden koşmuyorsun diye sormuşlar ? Ben kuşum demiş.

Torbalı’nın İzmir – Aydın yolu kenarında olan aslında garaj yeri için tam da biçilmiş kaftan olan eski garajı modern belediye binası nidaları için tuzla buz edildi.

Peki Torbalı’nın şu anda bir garajı var mı?

Deve kuşu misali var ama yok aslında.

 

Diyeceksiniz ki Çaybaşı’nda bir yer var orası garaj olarak kullanılmak üzere belediye tarafından gösterildi.

Dikkat edin, Torbalı’da hiç kimse oraya garaj falan demiyor. Ahaliden bilmeyen bir vatandaş  şu anda garaj nerede diye sorsa, ahalinin bilenlerinin büyük bir kısmı garaj yıkıldı, Çaybaşı’nda garaj gibi bir yer var orası kullanılıyor cevabını veriyor.

Doğan görünümlü şahin misali garaj görünümlü bir yer tanımlamasını da güzel Türkçemize nadide ilçemizi yönetenler böylelikle katmış bulunuyorlar.

Hayaldi gerçek oldu. Kutlu olsun ilçeme!

 

Yaptığımız belediye binası İzmir – Aydın yolundan görünsün, vay be Torbalı Belediyesi nasıl bina yapmış ( !!) desinler namımız yürüsün heyecanı ile ve ver coşkuyu arka fonunda eski garaj dümdüz edildi.

Bakın İzmir – Aydın yolunun kenarlarına ahali menemen testisi gibi boy boy dizilmiş. Lafa geldi mi Torbalı’yı 3 yılda şöyle uçurduk, yok şöyle şaha kaldırdık diyenler 1960’lı yılların görüntüsünü armağan ettiler Torbalı’ya.

Şimdi sorsanız garaj sorunu birinci derecede Büyükşehir’i ilgilendiriyor biz elimizden geleni yapıyoruz diyeceklerdir.

Fetrek çayından, yeni yapılan hastaneye , SGK binasından, huzurevine kadar tüm devlet yatırımlarını sahiplenmeye gelince kimse mangalda kül bırakmadı maşallah.

Peki o zaman bu garaj sorununu neden sahiplenmiyorsunuz?

Hizmet olursa, yatırım olursa AK’tan, sorun olursa, problem olursa HAK’tan yani öyle mi?

 

Şimdi şöyle bir argüman ileri sürülebilir. Efendim İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP’den, bizim ilçe ise AK Parti’den o yüzden işler ağır yürüyor.

Komşu ilçemiz Selçuk’u 2014 yılında AK Parti kazandı. O tarihten bu yana AK Parti belediyesi tarafından yönetiliyor Selçuk.. Geçenlerde haberini gazetemiz Bizim Torbalı’da  yaptık. Selçuk’a İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk belediyesi işbirliği ile VİP otogar yapılıyor. Ve bu otogar İzmir’in tüm ilçelerinin içinde en büyük otogar olacak.

AK Partili Selçuk belediyesi nasıl CHP’li büyükşehir belediyesi ile otogar yapıyor o zaman?

Bu Selçuk Belediyesine de aşk olsun yani. Şöyle dost düşman çatlasın havasında belediyesi binası yapmak varken sen git halkın için otogar yap. .Olacak iş mi yani? 60 bin nüfusu olan Selçuk halkına garaj yaparken bu ilçeyi modern bir garajdan mahrum edenler şapkalarını önlerine alıp düşünsünler.

 

Hizmet önceliğiniz içinde bu halka otogar kazandırmak yok.

Anladık.

Sayenizde Torbalı ahalisi arabalara binmek için 1960’lı yıllardaki gibi yol kenarlarını mesken eyledi kendine..

Hani diyorum , sevabına bir iki değnekçi kadrosu tahsis edin de ahali hiç olmazsa dağınık durmasın..