26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

1 Şubat 2017, Çarşamba 14:36

GARAJ ESNAFININ GERGİN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Torbalı belediyesi tarafından kendilerine verilen boşalt tebligatı süresi bugün dolan garaj esnafı diken üstündeki bekleyişini sürdürüyor

Torbalı Belediyesi tarafından garaj esnafına verilen süre bugün doldu. Ancak ne esnaf dükkânlarını boşalttı, ne de minibüsçüler garajdan ayrıldı. Zira garaj esnafına yer gösterilmediği gibi, ilçe garajı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda denilerek minibüsçülere de yer gösterilmemişti. Bu nedenle gidecek yeri olmayan garaj esnafı, kendilerine verilen talimata uymadı. Torbalı Belediyesi, 1 Şubat tarihine kadar dükkanların boşaltılmasını ve minibüslerin garaj olarak başka bir yeri kullanması istenmişti. O süre bugün dolmasına rağmen, esnaf normal mesaisini sürdürmeye devam etti. Torbalı Belediyesi ise herhangi bir müdahalede bulunmadı.

EK SÜRE VERİLECEK Mİ?

Esnafa ek süre verilip verilmeyeceği ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak kamuoyunda, Mart ayına kadar esnafın çalışmasına müsaade edileceği konuşuluyor. Torbalı Belediyesi’nden taleplerine olumlu yanıt alamayan garaj esnafı ise çaresizlik içinde son güne kadar bekleyeceğe benziyor.

BELEDİYE İLE ESNAF ARASINDA UZLAŞI ÇIKMADI

Torbalı Belediyesi ile garaj esnafı arasında yapılan toplantıda esnaf yeni belediye binasının Vergi Dairesi yanındaki boş alana yapılmasını istemiş belediye yönetimi ise bu alanın küçük olduğunu söylemişti. Bu kez söz konusu alanda kendilerine dükkân açmak için yer yapılmasını isteyen esnafa belediye yönetiminin verdiği cevap o alana büyük bir protokol camii yapılacağı olmuştu. Belediye yönetimine ‘Siz bir yer belirleyin ve biz dükkânımızı oraya açalım’ diyen esnafın aldığı cevap ise ‘Yer yok’ oldu. Mağdur olan esnafın çaresiz bekleyişi sürüyor.