25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Kültür/Sanat

2 Mayıs 2017, Salı 08:47

FİLDİŞİ İSYANINI TORBALI'YA TAŞIDI

Geçtiğimiz Cuma günü Torbalı’da gerçekleşen öğrenci buluşması için ülkemize gelen Fildişi Sahili vatandaşı Ousmane Cisse, açtığı stantta ülkesini tanıttı. Ülkesinin isminin Fildişi Sahili olmasının nedenini açıklayan Ousmane Cisse, sömürgeci ülkeler tarafından ülkesinde yapılan fil katliamlarını ve ülkeye ismini veren fillerin neslinin nasıl yok olma durumuna geldiğini anlattı.

Geçtiğimiz Cuma günü Torbalı’da gerçekleşen öğrenci buluşması için ülkemize gelen Fildişi Sahili vatandaşı Ousmane Cisse, açtığı stantta ülkesini tanıttı. Ülkesinin isminin Fildişi Sahili olmasının nedenini açıklayan Ousmane Cisse, sömürgeci ülkeler tarafından ülkesinde yapılan fil katliamlarını ve ülkeye ismini veren fillerin neslinin nasıl yok olma durumuna geldiğini anlattı. Gazetemize demeç veren Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Bilimleri Bölümü Öğrencisi Ousmane Cisse, ülkesi hakkında bilgiler verdi.

FİLLER KATLEDİLDİ

Torbalılılara Fildişi Sahili hakkında bilgi veren Ousmane Cisse, gazetemize yaptığı açıklamada “Ülkemizin Fildişi Sahili olarak anılmasının nedeni, ülkemizde eskiden çok sayıda fil yaşıyor olmasıydı. Amerika ve Avrupa’daki sömürge ülkeleri, sırf dişlerini söküp ticaretini yapabilmek için ülkemize gelerek filleri öldürdüler. Küçük iki diş için koca filler öldürüldü. İnsan eliyle yapılan bu zulmün ardından ülkemizde fillerin nesli tükenme boyutuna geldi. Bir zamanlar ülkemizin dört bir yanı fillerle dolu iken şuanda sadece hayvanat bahçelerinde fil var” dedi.

ÜLKEM ÇOK SÖMÜRÜLDÜ

Ülkesinin sömürülen bir ülke olduğunu ifade eden Ousmane Cisse, “Ülkemizim başkenti Yamoussoukro kentidir. Para birimimiz Batı Afrika CFA frangıdır. Ülkemiz, 23 milyon nüfusa sahip. Halkım oldukça samimi ve iyi insanlardır. Ancak ülkem çok sömürüldü. Bu durum, bir çok alanda geri kalmamıza da neden oldu. Sömürgecilik insanlığa aykırıdır. Ben Türkiye’de üniversite okuyorum. Türkiye’de insanlar çok iyi. Burada olmaktan mutluyum. Okulum bitince ülkem için hizmet etmek istiyorum” dedi. HASAN DEMİR