26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

17 Haziran 2017, Cumartesi 10:15

FETREK ÇEVRESİ ARSA FİYATLARI UÇTU

Fetrek Çayı’nın Devlet Su İşleri tarafından temizlenerek ıslah edilmesinin ardından Sultanlar Vadisi Projesi etabına geçildi. Projesi’nin hayat bulacağı bölgede gayri menkul fiyatları orantısız şekilde arttı.

Fetrek Çayı’nın Devlet Su İşleri tarafından temizlenerek ıslah edilmesinin ardından Sultanlar Vadisi Projesi etabına geçildi. Projesi’nin hayat bulacağı bölgede gayri menkul fiyatları orantısız şekilde arttı. Özellikle Karşıyaka Mahallesi’nde tarla fiyatlarının tam 10 kat arttığı gözlemlendi. İmar izni bile olmayan tarım alanlarının fiyatlarının bu denli yükselmesi dikkat çekti. Vatandaşlar bu kadar yüksek fiyatla bölgeden kimlerin arsa ve tarla aldığını ise merak ediyorlar.

FİYATLAR DUDAK UÇUKLATIYOR

Karşıyaka Mahallesi’ndeki tarım alanları, hızla satılıyor. Tarım alanlarının dönümü 150 bin liradan alıcı buluyor. Bir yıl önce arazi alım satımı neredeyse yok denilebilecek kadar az durumdayken, şuanda yüksek fiyatlara rağmen her gün yeni alım satımlar gerçekleşiyor. İmara açık olan arsa fiyatları ise dudak uçuklatıyor. HASAN DEMİR