20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

19 Mayıs 2017, Cuma 09:17

FETREK ÇAYINDA ADA GÖRÜNDÜ

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi 1. etap projesinin tamamlanmasından sonra yapımına başlanan 16 bin metrekarelik suni adada da çalışmalar hızla devam ediyor.

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi 1. etap projesinin tamamlanmasından sonra yapımına başlanan 16 bin metrekarelik suni adada da çalışmalar hızla devam ediyor. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Oluşturulan rekreasyon alanları ilçenin geleceğine çok büyük yatırımdır" dedi. Torbalı'da 16 bin metrekarelik alan üzerinde yapımına başlanan yapay adanın bu yıl tamamlanması hedefleniyor. Torbalı Belediye Başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez, çalışmalarla ilgili şunları söyledi: "Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi 1. etap planlamasına göre toplam 340 bin metrekarelik alanda 237 bin metrekarelik bir bölgede rekreasyon projeleri uygulanacak. Bunun içinde birde yapay ada var. Bu adanın büyüklüğü ise 16 bin metrekare dolayındadır. Ada inşaatı kış şartları nedeniyle bir süre durmuştu şimdi tekrar başladı. Taş, dolgu ve tahkimatları tamamlanan adada sosyal yaşama dair birçok tesis yer alacak. Kafeterya, seyir terasları, çocuk oyun alanları, piknik üniteleri, bisiklet ve yaya yolları bulunacak.

 ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi'nin öngörülenden çok daha hızlı biçimde ilerlediğini belirten Görmez, "Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu projenin her aşamasıyla ilgileniyor. Fetrek çayı kenarında kurulan inşaat şantiyesinde ışıklar hiç sönmüyor. Arkadaşlarımız olağanüstü bir çabayla çalışıyorlar. 22 kilometrelik Fetrek Çayı'nın büyük bölümünü ıslah edildi. Tabanı 40, üstten de 54 metre genişliğindeki bir yatağın oluşturulması sağlanıyor. Türkiye'nin en büyük çevre yatırımlarından biri gerçekleşiyor. Uzun ve zor bir çalışma ancak proje öngördüğümüzden daha hızlı gerçekleşiyor. Bölgenin çöplük, atık alanına dönüştürülen, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan 22 kilometrelik uzunluğunda bir su yatağını ıslah etmek öyle sıradan bir olay değildir" dedi.