24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

3 Şubat 2017, Cuma 09:42

FETÖ SANIKLARINA TAHLİYE YOK

İzmir Adliyesinde "bazı hakim, savcı ve personeli fişledikleri", "bazı dosyalardaki bilgileri örgüte aktardıkları" iddialarına yönelik Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Torbalı’nın da olduğu İzmir ilçelerinde yapılan operasyonla gözaltına alınan ikisi tutuklu 8 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıkların tahliye talebi reddedildi.

İzmir Adliyesinde "bazı hakim, savcı ve personeli fişledikleri", "bazı dosyalardaki bilgileri örgüte aktardıkları" iddialarına yönelik Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Torbalı’nın da olduğu İzmir ilçelerinde yapılan operasyonla gözaltına alınan ikisi tutuklu 8 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıkların tahliye talebi reddedildi. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "terör örgütü üyesi olmak", "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek", "bazı dosyalardaki bilgileri örgüte aktarmak" suçlamalarıyla yargılanan tutuklu sanıklar Y.K. ve M.F.S. ile tutuksuz sanıklar, bazı müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu.

Sanık Y.K. ifadesinde paralel yapının mağduru olduğunu iddia ederek, mağduriyetini dile getirmek istediğinde tehditler aldığını belirtti. Y.K. "Mağdurum. Şu sıralar adalete ihtiyacım var. Haksız olarak tutuklu yargılanıyorum. Tahliyemi istiyorum." ifadesini kullandı. Tutuklu sanıklardan M.F.S. ise hakkındaki suçlamalarla ilgili delillerin olmadığını söyledi. M.F.S, kendisinin ve ailesinin mağdur olduğunu belirtti, tahliyesini talep etti. Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, M.F.S. ile Y.K'nin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

OPERASYON TORBALI'YA DA SIÇRAMIŞTI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, "FETÖ/PDY üyelerinin adliyede kadrolaşması, fişleme yapması ve dosyalardaki bazı bilgilerin örgüte aktarılması" iddiaları üzerine 23 Şubat 2015'te İzmir'in Karşıyaka, Torbalı, Menemen ilçeleri ile Manisa'da operasyon gerçekleştirilmişti. Zanlıların, savcı ve hakimler hakkında "FETÖ ile bağlantılarına göre" fişleme yaptıkları, FETÖ'ye yönelik soruşturmalarla ilgili bilgileri UYAP sistemi üzerinden temin ederek örgüte aktardıkları, adliyeye personel alımına yönelik mülakatları etkilemek ve örgüt üyelerinin önünü açmak amacıyla yüksek puan alan diğer adayları "FETÖ üyesi" gibi gösterip elenmelerini sağladıkları iddia edilmişti. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda İzmir'deki "delillerin karartılmasına yönelik dava" ile ilgili hakim, savcı ve adliye personeli hakkında belgeler ele geçirilmişti. Operasyonda gözaltına alınan 3'ü tutuklu 8 sanık hakkında dava açılmıştı. 28 Eylül'deki duruşmada ise T.A. hakkında tahliye kararı verilmişti.