19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

6 Mayıs 2017, Cumartesi 12:32

FETHİ SEKİN ANITI İÇİN YARIŞMA SONUÇLANDI

İzmirliler, 5 Ocak 2017 günü İzmir Adliyesi önüne bomba yüklü araçla gelen teröristlerle çatışmaya girerek olası bir katliamı önleyen ve onları durdurmak için gözünü kırpmadan şehit olan kahraman polis memuru Fethi Sekin’i unutmadı

İzmirliler, 5 Ocak 2017 günü İzmir Adliyesi önüne bomba yüklü araçla gelen teröristlerle çatışmaya girerek olası bir katliamı önleyen ve onları durdurmak için gözünü kırpmadan şehit olan kahraman polis memuru Fethi Sekin’i unutmadı.İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 37 eserin yarıştığı “Şehit Polis Fethi Sekin Ulusal Anıt Heykel Yarışması” sonuçlandı.

TASARIMLAR SERGİLECEK

Yarışmada birinciliği Can Akdaş’ın heykeli kazandı. İkinciliğe Ümit Öztürk, üçüncülüğe de Hüseyin Yüce’nin eserleri layık görüldü. Mansiyon ödülleri ise Harun Atalayman, Der ya Ersoy – Ali Yaldır – Zafer Dağdeviren, Ferit Furuncu, Hüsnü Ezüzrtuğ Atlı ve Müge Olçum’a verildi. Birincilik ödülünün 50 bin TL olduğu yarışmada derece girenler için ödül töreni ve kolokyumun 17 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirileceği ve tasarımların İzmirliler’in görmesi için bir hafta süreyle sergileneceği bildirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehit polis Fethi Sekin’in adını, Bayraklı’da 40 dönüm alan üzerinde kurduğu modern parka koymuştu.