26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

16 Ağustos 2017, Çarşamba 08:42

FESTİVAL İÇİN BELEDİYEDEN MEYDAN İSTİYORLAR

İncir denilince Torbalı’da akla gelen ilk yer Çamlıca’dır. Ekonomisi neredeyse bütünüyle incir üretimine dayalı olan bu küçük köyde üretilen incirler, bölgenin en meşhur incirleri arasında bulunuyor.

İncir denilince Torbalı’da akla gelen ilk yer Çamlıca’dır. Ekonomisi neredeyse bütünüyle incir üretimine dayalı olan bu küçük köyde üretilen incirler, bölgenin en meşhur incirleri arasında bulunuyor. Her yıl kurutularak yurt dışına ihraç edilen incirlerin yetiştiği yer olan Çamlıca’da köy sakinleri incir festivali düzenlemek istiyor. Çevre ilçelerde bir çok ürün için festival düzenlenirken, ilçemizin bu yönde geri kalmasına üzülen Çamlıca’lılar, meşhur incirlerini daha iyi tanıtmak ve köyü kalkındırmak için önümüzdeki yıl incir festivali düzenlemek istiyor. Ancak, Çamlıca’da buna uygun yer olmadığı için vatandaşlar Torbalı Belediyesi’nden meydan düzenlemesi istiyor.

İHRAÇ EDİLEN İNCİR BÖLGEDE DE TANINACAK

Torbalı Belediyesi ‘Her mahalleye bir meydan projesi’ başlatmış bir çok mahalle ve köyde projeyi tamamlamıştı. Ancak Çamlıca bu projeye dahil edilmedi. Çevresindeki köylerde yapılan meydan düzenlemesini Çamlıca sakinleri de istiyor. Torbalı Belediyesi’nden taleplerinin olumlu karşılanması halinde Çamlıcalılar yeni meydanda incir festivali yapacak. Böylece Çamlıca’nın kalkınması ve yurt dışına ihraç edilen incirin bölgede daha iyi tanınması sağlanacak. HASAN DEMİR