26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

21 Haziran 2017, Çarşamba 09:23

FAKİRLER SADECE RAMAZANDA MI HATIRLANIR?

Lüks otellerde iftar açanları sayısı her geçen yıl artıyor bu ülkede. Garibana ne var? İftar çadırı var işte. Ne bekliyorsunuz? O iftar çadırlarında çok nahoş olaylarda oluyor . Mesela geçen gün barış yapı tarafında kurulan iftar çadırında kavga gürültü çıktığı yönünde bilgi geldi bana. Çadıra akın eden Suriyelilerle vatandaşlar arasında epeyce bir gerginlik olmuş. İnsanları bir kap yemek için bu tantananın ortasında bırakmak ne kadar vicdani? Sadece ramazanda mı fakir fukara akla geliyor? Bu ülkede fakirlik fukaralık iftar çadırında kuru fasulye pilav verince bitecek mi? Paylaşmak ve bölüşmekle lütuf eder gibi vermek arasındaki farkı acaba ne zaman öğreneceğiz. Ramazan bitip bu iftar çadırları kalkınca işçinin emekçinin fakirin fukaranın evinde ne kaynar? Asgari ücretle karınlar nasıl doyar? Bunlara hiç kafa yoran var mı?

BU SORULARI KİM CEVAPLAR?

Soruyorum..

Torbalı’da fakirin, fukaranın günde bir iki öğünde olsa yemek yiyebileceği bir aşevi var mı?

Karda kışta soğukta dışarıda kalan kimsesizin, garibanın gelip ısınabileceği bir düşkünler evi var mı?

Dayak yiyen, şiddet gören, gideceği bir çatısı olmayan kadınlar için bir sığınma evi var mı?

Bu soruları sadece şimdiki belediye yönetimine sormuyorum. Daha önce Torbalı’yı 10 yıl boyunca yönetmiş yönetime de soruyorum..Neden yapmadınız? Ve hala neden yapmıyorsunuz?

NE OLDU BİZİM HALK EKMEK İŞİ?

Buyurun bir can alıcı soru daha sorayım.

Daha geçen ay yüz bin kapasiteli halk ekmek kurulacak, fakire fukaraya ucuz ekmek verilecek deniliyordu.. Ne oldu mesela o iş?

Fakir fukara hala ucuz ekmek beklemiyor mu Torbalı da? Ekmek zammı topu topu 1 ay için geri alındı diye kapattınız mı yani o konuyu? O zaman o kadar tozu niye kaldırdınız diye sorarım bende size.

GREVDEKİ İŞÇİLER İFTARDA NE YER ACABA?

Ayrancılar’da grev yapan işçiler var. Bayrama grevde girecekler. O işçiler iftar sofrasında acaba ne ile orucunu açar? Sahurda kursağına koyacak lokması var mı? Hiç düşünen var mı? Evlerinde tencerelerinde dert mi kaynar et mi kaynar hiç derdine düşen var mı? Kaç kişi gitti grev çadırına şimdiye kadar? Övünç Demir, Yurdadoğ Mutlu, İbrahim Demir gitti. Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun gitti. Başka.? Başka giden var mı? Nerede belediye başkanı? Nerede CHP’nin ilçe başkanı?

TOK AÇIN HALİNDEN Mİ ANLAYACAK?

Ramazan ayının anlam ve önemini biz tok açın halinden anlasın diye bu ay var şeklinde okuduk, öğrendik. Acaba bu ülkede tok açın halinden gerçekten anlıyor mu?..Yoksa açın haline bakıp kendi haline şükür mü ediyor? Yorumunu size bırakıyorum