24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

21 Ağustos 2017, Pazartesi 15:23

EVSİZ AİLEYE MAHALLE HALKI SAHİP ÇIKTI

Yeni Mahalle’de yaşayan Kazım Kader ve Arzu Kader’in evsiz kalışını geçtiğimiz hafta gündeme getirmiştik. 55 yaşından sonra evsiz kalan çaresiz çifte yardım eli komşularından geldi.

Yeni Mahalle’de yaşayan Kazım Kader ve Arzu Kader’in evsiz kalışını geçtiğimiz hafta gündeme getirmiştik. 55 yaşından sonra evsiz kalan çaresiz çifte yardım eli komşularından geldi. Yeni Mahalle Muhtarı Akan Çalkıcı öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası ile Yeni Mahalle sakinleri komşuları Kader Ailesi’ne ev yapmak için kolları sıvadı. Muhtar Çalkıcı öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası ile Yeni Mahalle sakinleri aralarında para toplayacak. Kader çiftinin daha önce yaşadığı ancak çürüyen konteynır kaldırılarak yerine küçük bir ev inşa edilecek. Böylece yaşlı çift sokakta yaşamaktan kurtulacak. Çiftin kış gelmeden önce bir evleri olması için başka hayırseverlerden de yardım bekleniyor.

HURDA TOPLAYARAK KARINLARINI DOYURUYORLAR

Yaşlı ve yoksul olan karı koca, daha önce yaşadıkları konteynırın çürüyerek kullanılamaz hale gelmesinin ardından evsiz kalmıştı. Bir süredir sokakta yaşayan Kazım ve Arzu Kader çifti, sokaklardan hurda toplayarak geçimlerini sürdürebiliyor. Kilo problemi olan ve şeker hastası olan Kazım Kader, sürekli bir işte çalışamıyor. HASAN DEMİR