20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Politika

11 Mart 2017, Cumartesi 13:20

EROĞLU TORBALI'DAN BAŞKANLIĞI SAVUNDU

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Torbalı’da sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Bakan Eroğlu, Torbalı'ya karşı ayrı bir gönül bağı olduğunu belirterek, ilçede 7 baraj, çok sayıda gölet yapıp, dereler ıslah ettiklerini ve Küçük Menderes Havzası'nın AK Parti ile birlikte hayat bulduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Torbalı’da sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Bakan Eroğlu, Torbalı'ya karşı ayrı bir gönül bağı olduğunu belirterek, ilçede 7 baraj, çok sayıda gölet yapıp, dereler ıslah ettiklerini ve Küçük Menderes Havzası'nın AK Parti ile birlikte hayat bulduğunu söyledi.İlçede devlet hastanesi için yer temin ettiklerini belirten Bakan Eroğlu, yanmaz kabloların temin edilmesinin ardından hastaneyi hizmete açacaklarını ifade etti. Bakan Eroğlu, Başkan Adnan Görmez'e de hangi tür fidan ve ağaç istediğini sorarak, Torbalı'ya 3 bin tane ağaç vereceklerini ve hedeflerinin çiçek gibi bir Torbalı olduğunu söyledi.

BU SİSTEM KAVGA ÜRETİR

16 Nisan referandum sürecinin çok önemli olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, "Bu parlamenter sistem hep ekonomik krizlere, kavgalara sebep olmuş. Geçmişi hatırlayın, 1923'ten bu güne kaç hükümet gelip geçti. Biz 65 hükümetiz, bölün 4,5 ay. Bu yüzden Türkiye ilerleyemedi, krizler borçlar bu yüzden çıktı. Dolayısıyla 4,5 ay olan bizim dönemi çıksak 10 ay. Gelecek bakan hükümet kuracak, aylar geçecek. Güven oyu alacak, hangi kapıdan girip hangi kapıdan çıkacağını öğrenene kadar hükümet düşmüş Bunarlı yaşadık. ABD'de bu zamana kadar 43 tane hükümet gelmiş, 4 yılı buluyor. Bu bizde istikrarsızlığa sebep oluyor. Büyü yatırımlar yapılamıyor. Bu yüzden Türkiye olarak çok zaman kaybettik. Bütün cumhurbaşkanları ile başbakanlar sürtüşmüştür. Dışa yansıyanların yanı sıra bir de içerde olanlar var. Anayasa kitapçığının fırlatılmasının ardından ekonomik kriz çıktı. Bunun faturasını kim çekti, millet çekti" dedi. Sistemin mevcut halinde bir gelişme olmayacağını kaydeden Eroğlu, meselenin memleket meselesi olduğunu, meselenin memleket olunca gerisinin teferruat olduğunu dile getirdi.

CHP’YE GÖNÜL VERENLER İŞİN FARKINDA

Türkiye'nin gelişmesinden rahatsız olan bir çok ülke olduğunu dile getiren Eroğlu, "Türkiye şahlanırsa bu aslanları, yiğitleri tutmak kolay olmaz diyor. Çünkü şanlı bir tarihimiz var. Bu yüzden yeni cumhurbaşkanlığı sistemini istemiyorlar. CHP'nin üst yönetimi istemiyor ama Anadolu'da CHP'ye gönül verenler işin farkında. Dolayısıyla güçlü ve büyük Türkiye için büyük hedeflerin gerçekleşmesi için hep birlikte evet diyeceğiz" diye konuştu.

TORBALI’YA 135 PROJE

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise Bakan Eroğlu'nun Ege Bölgesi ile ilgili bir sorun olduğunda bir an önce halledilmesi noktasında büyük gayret gösterdiğine işaret etti.Torbalı için 135 proje hazırladıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de dönemleri içinde her birini tamamlayacaklarını söyledi.