24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

11 Mayıs 2017, Perşembe 08:25

ENGELLERİ AŞAN KUTLAMA

Engelliler Haftası kutlamaları ilçemizde Torbalı Kent Konseyi’nin öncülüğünde başladı. Dün ili ayrı etkinlikle başlayan Engelliler Haftası kutlamalarına oldukça coşkulu bir start verildi. İlk olarak gerçekleşen resmi tören ile Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

Engelliler Haftası kutlamaları ilçemizde Torbalı Kent Konseyi’nin öncülüğünde başladı. Dün ili ayrı etkinlikle başlayan Engelliler Haftası kutlamalarına oldukça coşkulu bir start verildi. İlk olarak gerçekleşen resmi tören ile Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Törenin ardından kortej eşliğinde Ertuğrul dört yol kavşağından belediye meydanına doğru yürüyüş yapıldı. Kalabalık bir şekilde gerçekleşen Engelliler Haftası’nın ilk günü coşku ile geçerek sona erdi. 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası etkinlikleri dün Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen tören ile başladı. Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen törene Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İlçe Mille Eğitim Müdürü Cafer Tosun, Torbalı Kent Konseyi ve Engelliler Meclisi Başkanı Ruhi Gülercan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

ENGELLERİ BİRLİKTE KALDIRACAĞIZ

Torbalı Belediyesi, Torbalı Kent Konseyi ve Engelliler Meclisi ortaklığı ile düzenlenen kutlama töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez yaptı. Görmez, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında 4 gün boyunca sürecek olan etkinliklerde ilçemizdeki vatandaşlarımızda bir farkındalık yaratması amaçlandı. Son yıllarda ülkemizde engelli vatandaşlarımızı için olumlu yatırımlar ve gelişmeler yaşanıyor. Bizde üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımızla farklı etkinliklerde bir araya gelerek, birlikte oluyoruz. Onları ötekileştirmeden, eksikleştirmeden hayatlarını kolaylaştırmaya dayalı projeler üretiyoruz. Burada bir hafta boyunca sürecek olan etkinliklerde emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ

Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ise “ Ülkemizde engellilere karşı olan farkındalığın belirlenmesi ve onların yaşamlarını kolaylaştırmaya dayalı sistemi oturtmak için çalışmalar sürdürülüyor. Ben görüyorum ki Torbalı’da bu sistem çok güzel işliyor. Engelliler Meclisimizden tutun emeği geçen herkese bu konuda teşekkür ediyorum. Şuan ki şartlarımız, engelli vatandaşlarımıza karşı duyarlılığımız eskisine göre daha iyi. Unutmamalıyız ki hepimiz bir engelli adayıyız ve bu yüzden sorumluluklarımızı her zaman anlamlı olacak bir şekilde yerine getirmeliyiz. Bugün burada başlayan töreni ve sonrasında devamı gelecek olan etkinlikleri anlamlı buluyorum. Engelliler Haftasının anlamlı, etkili ve hayırlı geçmesini diliyorum. Bu programların hazırlanışında emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. HASAN DEMİR