29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

20 Nisan 2017, Perşembe 14:19

ENGELLERİ AŞAN AZMİN ZAFERİ

Down sendromlu olarak dünyaya gelen ve okula kabul edilemeyen Erol Kezbez, ablasının evde verdiği eğitim ile mükemmel bir takı yapımcısı haline geldi. Şuanda 57 yaşında olan Erol Kezbez, evde kendi imkanları ile tesbih, kolye ve bileklik gibi takılar yapıyor.

Down sendromlu olarak dünyaya gelen ve okula kabul edilemeyen Erol Kezbez, ablasının evde verdiği eğitim ile mükemmel bir takı yapımcısı haline geldi. Şuanda 57 yaşında olan Erol Kezbez, evde kendi imkanları ile tesbih, kolye ve bileklik gibi takılar yapıyor. Kezbez, yaptığı takıları Perşembe günü Tepeköy Pazarı’nda satıyor. Yaptığı takıları satarak geçimini sağlayan Kezbez, başarısı ve azmi ile yıkılamayacak engel olmadığını kanıtlıyor.

YAPTIĞI ÜRÜNLER ÇOK BEĞENİLDİ

Yeterli destek sunulduğunda tüm engellerin yıkılacağının kanıtı, bu kez 57 yaşındaki Down sendromlu Erol Kezbez oldu. Hayattaki tek dayanağı olan ablası Gülderen Kezbez tarafından kendisine verilen eğitimle kolye ve bileklik gibi takı sanatları yapmayı öğrenen Erol Kezbez yaptığı ürünleri Tepeköy Pazarı’nda satıyor. Erol Kezbez’in yaptığı takılar vatandaşlar tarafından çok beğeniliyor. Kezbez, bu yolla Perşembe günleri günde ortalama 30 takı ürünü satıyor. Her biri Erol Kezbez’in el emeği göz nuru olan ürünlerin fiyatı 2 lira ile 5 lira arasında değişiyor. Daha önce Cumhuriyet Mahallesi’nde her gün tezgah açan Erol Kezbez şuanda yalnızca Tepeköy Pazarı’nda yer bulabiliyor.

ABLASI DAYANAĞI OLDU

Kezbez’in yaptığı ürünler gören vatandaşlar tarafından çok beğeniliyor. Her biri usta elinden çıkmışçasına büyük işçiliğe sahip olan ürünler, Kezbez’in yeteneğini ortaya çıkarıyor. Erol Kezbez bu işten elde ettiği küçük gelirlerle de geçimini sağlıyor. DOWN Sedromlu olarak dünyaya gelen Erol Kezbez, engeli gerekçe gösterilerek ilkokula kabul edilmemiş. O yıllarda özel eğitimin son derece kısıtlı ve Torbalı’da olmaması nedeniyle Erol Kezbez hiçbir eğitim almamış. Kezbez hayattaki en büyük desteği ise ablası olan Gülderen Kezbez’den görmüş. Kardeşinin eğitimini üstlenen Gülderen Kezbez, kardeşine evde kendi imkânlarıyla verdiği eğitimin yanı sıra el sanatları ve takı yapımını da öğretmiş. Ablasının desteği ile engellerini yıkan Erol Kezbez, destek verilmesi halinde yüz binlerce engellinin de engellerini aşabileceğinin kanıtı olma özelliği taşıyor. HASAN DEMİR