24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

2 Şubat 2017, Perşembe 14:42

EN HIZLI TEKNEYİ TORBALI FİRMASI ÜRETTİ

Türkiye'de imal edilmiş en hızlı yarış teknesi olma iddiasını taşıyan yarış teknesi Yönetim kurulu başkanlığını Bora Turan’ın yaptığı Dere Construction firmasının Torbalı Organize Sanayi Sitesi'ndeki tesisinde tamamen kendi öz sermayesi ve AR-GE ekibiyle hayata geçirdiği proje ile imal edildi.

Türkiye'de imal edilmiş en hızlı yarış teknesi olma iddiasını taşıyan yarış teknesi, geçen kasım ayında Teos Marina'nın çekek alanında törenle suya indirildi. Jason Ker tasarımı yeni Ker 41 tipi karbon tekne Anything, 2 ay boyunca Teos Marina'dan Sığacık sularına açılarak antrenmanlarını gerçekleştirdi. Tekne Yönetim kurulu başkanlığını Bora Turan’ın yaptığı Dere Construction firmasının Torbalı Organize Sanayi Sitesi'ndeki tesisinde tamamen kendi öz sermayesi ve AR-GE ekibiyle hayata geçirdiği proje ile imal edildi.

ÇOK BÜYÜK İLGİ VAR

İlk olarak 2017 CFM BAYK (Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü) Kış Trofesi'ne katılan Anything isimli yata bu yarışta ilgi büyüktü. Anything, yapılan iki yarışta da bitiş hattını ilk tekne olarak geçerek dikkatleri üzerine çekti. Toplam 7 ayaktan oluşan BAYK Kış Trofesi'nin ikinci ayak yarışları, 4 - 5 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek.

MALTA, İSPANYA VE ST. TROPEZ'E GİDİYOR

Dünyada yalnızca 2 üretici tarafından imal edilen karbon Pre-Preg Teknolojisi ile üretilen yarış teknesi Anything, 2017 yılında gerçekleştirilecek dünyaca ünlü Malta Rolex Cup, İspanya Kral Kupası, St. Tropez gibi yelken yarışlarında Türkiye'yi temsil edecek. Yelken direği montajı Teos Marina'da gerçekleştirilen yarış teknesinin denizle buluşmasında, geleneksel olarak teknenin burnunda şampanya şişesi kıran Torbalı Firması Dere Construction Genel Müdürü Bora Turan, aynı zamanda yarışlara katılacak ekibi de yönetecek.