29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

12 Haziran 2017, Pazartesi 11:01

EN BÜYÜK 500 FİRMADA TORBALI DAMGASI

Torbalı'dan 12 firma Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) açıkladığı Ege'nin en büyük 100 firması arasına girerken, 6 firma da İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) açıkladığı Türkiye'nin en büyük 500 firması arasına girmeyi başardı.

Üretimden satışa Ege Bölgesi'nin 2016 yılındaki ilk 100 firması arasına Torbalı'dan da tam 12 fabrika yer aldı. Geçen sene EBSO'nun açıkladığı listeye 15 firma sokmayı başaran Torbalı, bu yıl da başarısını sürdürdü. Yine İSO tarafından açıklanan 2016 yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu içerisinde ise 58 EBSO üyesi yer aldı. Bu firmalardan 6 tanesi Torbalı'da üretim yapıyor ve Torbalı Ticaret Odası üyesi.

TORBALI SANAYİSİNİN BAŞARISI

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, açıklanan rakamların Torbalı Ticaret Odası'nın ‘Ticaret ve Sanayi Odası' olma talebinin haklılığını kanıtladığını savundu. Torbalı'nın 1 milyar dolar ihracat yaparak Türkiye'de 63 ili geride bıraktığını, ödediği vergi ile Türkiye beşincisi olduğunu, İzmir'in sanayi kapasitesinin en yoğun ilçesi olarak 700 sanayi kuruluşuna ev sahipliği yaptığını vurgulayan Olgun "Torbalı'daki tüm fabrikalar odamızın yapısının Ticaret ve Sanayi Odası statüsüne kavuşması için bize imza verdi. Biz bu imzaları TOBB'a sunduk. Ama önümüzde bir engel var. EBSO Torbalı'daki üyelerini kaybederek güç ve gelir kaybına uğramak istemiyor. Kendi açılarından haklı olabilirler. Ama Torbalı'nın sanayi rakamları ortadadır, açıklanan rakamlar da iddiamızın ispatıdır. Ayrıca bir yıl önce kapasite raporu verme yetkisi elimizden alınınca Ticaret ve Sanayi Odası olmaktan başka yolumuz kalmıyor. Bu konuda üyelerimizin bize baskısı var. Şu anda bu kararın alınacağı platformda söz sahibi değiliz. Güçlü olmayabiliriz ama haklıyız. İnanıyorum bu haklı talebimiz bir gün yerini bulacak" diye konuştu.