25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

22 Haziran 2017, Perşembe 14:47

EMEP GENEL BAŞKANI GREV ÇADIRINDA

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, ilçemize gelerek işçileri grev çadırında ziyaret etti. İşçilerle görüşen Gürkan, greve giden süreç ve işçilerin talepleri ile ilgili bilgi aldı.

Form Mukavva işçilerinin bir aylı geçen grevi, ülke çapında ses getirmeye devam ediyor. Bugün grevin 31. Gününü dolduran Form Mukavva işçileri bir siyasi partinin genel başkanı tarafından ziyaret edildi. Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, ilçemize gelerek işçileri grev çadırında ziyaret etti. İşçilerle görüşen Gürkan, greve giden süreç ve işçilerin talepleri ile ilgili bilgi aldı. İşçilerle dayanışma içinde olduklarını ifade eden Gürkan, fabrika önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

İŞÇİLER ANAYASAL HAKLARINI BİLE KULLANAMIYOR

İşçilerin haklı mücadelelerini sürdürmelerinin önemine değinen Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, işçilerin anayasal haklarını bile kullanamaz hale gediğini söyledi. Gürkan, “TİS süreci için grevdesiniz. Ülkemizde maalesef işçiler, emekçiler anayasal haklarını kullanabilmek için bile özel bir çaba sarf ediyor. Çünkü yasalar işçi sınıfından yana değil. Bu açıdan burada yürüttüğünüz mücadele, tamda TİS grevlerinin yasaklandığı bir dönemde sürüyor olmasının işçi sınıfı için de özel bir anlamı vardır” şeklinde konuştu. HASAN DEMİR