25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

6 Haziran 2017, Salı 09:29

EMEKÇİLERİN GREVİ 13 GÜNÜ AŞTI

Ayrancılar’da bulunan Form Ambalaj fabrikası önünde bekleyişlerini sürdüren işçiler, haklarını alana kadar greve devam etmekte kararlı

Ayrancılar’da bulunan Form Ambalaj fabrikası önünde bekleyişlerini sürdüren işçiler, haklarını alana kadar greve devam etmekte kararlı. Fabrikada 13 yıldır köşebent üretiminde operatör olarak çalışan İşyeri Temsilcisi Mehmet Atak, ağır çalışma koşullarına tepki göstererek “Her gün 10 ton yük kalkıyor üzerimizden. Bunun karşılığını ise alamıyoruz” dedi. Grevin,birinci günündeki coşku ve kararlılıkla devam ettiğini dile getiren Atak, hükümetin kıdem tazminatını fona devretmek istemesine de tepki gösterdi. Atak, “Kıdem tazminatı bizlerin ve çocuklarımızın geleceğidir. Kıdem tazminatı fona geçerse biz işçiler olarak bitmiş oluruz. Bu yasa patronlar için çıkarılmıştır. İşçiye kârı yok” dedi.

BEL FITIĞI OLDUK

 Fabrikada 11 yıldır çalışan Olcay Savcı, ağır çalışma koşulları nedeniyle herkesin bel fıtığı olduğunu kaydetti. Bunca yıllık emeklerine rağmen asgari ücret dolaylarında maaş aldıklarını ifade eden Savcı, “Piyasaya bakılırsa maaşlarımız çok düşük. İstediğimiz para hakkımızdır. Sorun aslında asgari ücretin bu kadar az olması. Bugünün şartlarına göre 4 kişilik bir aile için en az 1800 lira olmalıdır. Ancak, bu parayla temel giderler karşılanır” diye konuştu.

113 GÜN DE OLSA DEVAM EDECEĞİZ’

Fabrikada 10 yıldır çalışan Ramazan Gezgin “Değil 13 gün, 113 gün de olsa biz grevimizi devam ettireceğiz. Hükümetin işçi grevlerini yasaklamasını kabul etmiyoruz. İşçiler olarak her fırsatta haklarımız için greve gideceğiz” dedi. 10 yıldır operatör olarak çalışan Nihat Uçar da “Biz sadaka istemiyoruz, emeğimizin karşılığını, hakkımızı istiyoruz” diye konuştu. (Kaynak : Evrensel gazetesi)