29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

23 Ekim 2017, Pazartesi 09:17

ELLERE VAR DA BİZE YOK MU?

Belediye tarafından Göztepe’ye bağışlanan arsa yakın zamanda başlayacak bir stat inşaatı ile hareketlenecek. Göztepe kulübü buraya bir spor akademisi kurmayı planlıyor gelen haberler bu yönde.  Pancar’da bulunan bu arsa daha önce Altay’a bağışlanmış ama Altay tarafından kullanılmamıştı. Daha önce bu arsa bağışı ile ilgili bir yazı yazmıştım. Bir kesim o yazıdan dolayı beni neredeyse yapılan yorumlarda spor düşmanı ilan etti. Bakalım bu yazıdan sonra ne ferman verilecek hakkımızda.?

Öncelikle şöyle sıkı bir giriş yapalım. Göztepe’nin Torbalı’ya bir stat hatta bir akademi kurması bu ilçe için oldukça önemli bir adımdır. Bakın mesela Altınordu  başarılarıyla  resmen parmak ısırtıyor.  Mükemmel bir tesisleri var. Ve Torbalı’nın adını  yetiştirdiği yeteneklerle her zeminde duyuruyorlar..

Buraya kadar anlaştık sanırım. Sıkı Beşiktaşlı ve İzmir’de Göztepe’ye gönlünü vermiş birisi olarak Göztepe’ye karşı bir önyargımız yok.  Hatta sevgimiz var.

Ama mesela merak ettim. Altınordu’ya Torbalı’da bulunan  Metin Oktay tesislerinin arazisi  bağışlandı mı yoksa kulüp parayı bastırıp kendisi mi aldı? Eğer kendisi aldıysa, demek ki Torbalı’ya tesis kurmak için illa öyle tantana ile bağış yapmak da gerekmiyor. Gönlü yüreği buralarda olan gelip tesisini kuruyor.

Hadi diyelim sevgili belediye yönetimimiz yoğun spor aşkı ile coştu ve Göztepe’ye o arsayı bağışladı. Peki bizim bağrımızdan çıkan takımlarımız ile ilgili ne yapabiliriz diye düşündüler mi acaba hiç?

Torbalıspor bu ilçenin büyük bir değeri. Maçlarını 7 eylül stadında oynuyor. O stat 200 bin nüfusu olan bir ilçe için yeterli mi acaba? Mesela Tire’ye ilçe belediyesi ve Büyükşehir ortaklığıyla 14 bin kişilik devasa stat yapılıyor? Ve o stat Tirespor’a tahsis edilmiş durumda.. Neden Torbalı’nın büyük bir stadı yok? Neden İzmir’in devasa bir takımına gösterilen ihtimam Torkos’tan esirgeniyor?

Ayrancılarspor geçen yıl şampiyon oldu. Bu yıl tam gaz gidiyor yine liderliği kimse kaptırmıyor. Var mı bir stadı Ayrancılarspor’un? Ne yapıldı bu zamana kadar bu başarılı takım için, gidip kupayı aldıkları zaman boy boy resim çektirmek dışında?

Çaybaşıspor yine bu ilçenin yüz akı takımı. Yoğun sıkıntılarla çarpışa çarpışa büyük bir idealizm ile sahalarda mücadele ediyor. Kimse merak ediyor mu Çaybaşıspor nerede çalışır? Bu çocuklar hangi şartlarda mücadele eder?

Forbes gençlik var mesela..Çok başarılı bir takım. Tamamen kendi imkanlarıyla imece usulü ekmek arası peynir yiyerek maçlara giden , kendi yağıyla kavrulan bir takımımız..

Bu takımlarımızın Göztepe kadar değeri yok mu yani? Bunu sormayacak mıyız? Elbette soracağız. Neden bu takımlarımız için de bir arsa bağışı düşünülmez? Hazır o kadar arazi satışı yapılıyor.. Bu takımlarımız için verilecek hiç mi arazi yok belediyenin elinde yani?

Arsa bağışında da diğer konularda da öncelik Torbalı’nın olmalı. Bu çocuklar bizim çocuklarımız onlara biz sahip çıkmazsak kimse sahip çıkmaz.