26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

13 Mayıs 2017, Cumartesi 08:59

EKRAN FOTOSU İLE DOLANDIRICILIK YAPTILAR

İstanbullu dolandırıcılar Torbalılı yumurta üreticisini dolandırdı. Dolandırıcılık yapmak için profesyonel şebeke kuran zanlılar, Torbalı’da faaliyet gösteren Nazey Tavukçuluk firmasını dolandırdı.

İstanbullu dolandırıcılar Torbalılı yumurta üreticisini dolandırdı. Dolandırıcılık yapmak için profesyonel şebeke kuran zanlılar, Torbalı’da faaliyet gösteren Nazey Tavukçuluk firmasını dolandırdı. Peşin ödeme vaadi ile firmadan 2 bin 40 koli yumurta alan dolandırıcılar, ödemenin yapıldığı konusunda firma sahibi Gürsel Bilgiç’e sahte banka dekontu görüntüsü gösterdi. Bir süre sonra bankasını arayarak parasının hesabına geçmediğini anlayan Gürsel Bilgiç, kısa süre içerisinde dolandırıldığını anladı. Ancak durumu fark ettiğinde artık çok geç olduğunu anlayan Bilgiç, 26 bin lira dolandırılmış oldu. Durumu polise haber veren Bilgiç, dolandırıcıların yakalanmasını istiyor.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ İLE KANDIRDILAR

Yumurta vurgunu yapan dolandırıcıların, profesyonel bir dolandırıcılık şebekesi kurduğu öğrenildi. Kendisini Selahattin Bey olarak tanıtan bir kişi Nazey Tavukçuluk il iletişime geçti. Askeriyeden ihale aldıklarını ve yüklü miktarda yumurta tedarik etmeleri gerektiğini ifade eden dolandırıcı şahıs, firmaya değerinin üzerine fiyat biçerek yumurta almak istediğini söyledi. 2 bin 40 koli yumurta, yani toplam 61 bin 200 adet yumurta için 26 bin lira para teklif ettiler. Piyasa değerinin 5 bin lira üzerinde fiyat teklif edilmesi üzerine firma sahibi Gürsel Bilgiç, teklifi kabul ederek yumurta yüklü araç ile birlikte İstanbul’a gitti. Dolandırıcılar Bilgiç’e yumurta yüklü aracı şoförü ile birlikte depoda bırakmasını ve kendisini yemek yemeye götüreceklerini söyledi. Yemek esnasında banka hesabından parayı Bilgiç’in hesabına aktarıyormuş gibi yapan dolandırıcılar, sahte dekontun ekran faturası ile Bilgiç’i kandırdı. Paranın hesabına yattığını sanan Bilgiç, şoförünü arayarak yumurtaları boşaltması talimatını verdi. Bir süre sonra dolandırıcılar, önemli bir telefon geldiğini söyleyerek kısa bir süreliğine ayrılacaklarını belirttiler. Yemek yediği yerde uzun süre dolandırıcıların geri dönmesini bekleyen Bilgiç, banka hesabına paranın yatmadığını öğrenince dolandırıldığını anladı.

AYNI YÖNTEMLE 4 İLDE 4 KİŞİ DOLANDIRILDI

Kendilerini askeriyeden ihale alan bir firma gibi gösteren dolandırıcıların Konya, Balıkesir, Ankara ve Torbalı’dan toplam dört yumurta toptancısını aynı gün aynı yöntemle dolandırdıkları öğrenildi. Dört mağdurdan biri olan Gürsel Bilgiç, dolandırıcılara 26 bin lira değerindeki yumurtalarını kaptırdığı gibi 300 liralıkta yemek faturasını ödemek durumunda kaldı. Güvenlik kamerasından dolandırıcıların kimliğini tespit eden Bilgiç, dolandırıcıların adalet önünde hesap vermesini istiyor. HASAN DEMİR