26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Politika

18 Eylül 2017, Pazartesi 17:38

EĞİTİM SİSTEMİNİN ALTINA DİNAMİT KOYDUNUZ

Son yapılan açıklamalarla gündeme gelen TEOG sınavlarının kaldırılmasına ve eğitimde yapılan değişikliklere CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’dan eleştiri geldi.

Son yapılan açıklamalarla gündeme gelen TEOG sınavlarının kaldırılmasına ve eğitimde yapılan değişikliklere CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’dan eleştiri geldi. Eğitim sisteminin altına dinamit koyularak patlatıldığını belirten Bayır, gençlerin ve ailelerinin hayatlarının mahvedildiğini söyledi.İşte Bayır’ın yayınladığı o mesaj:“ Türkiye ’de en hızlı değişen şey ne diye sorsalar, cevabım eğitim sistemi olur. Niye mi? Son 15 yılda eğitimin içeriğinden sınav sistemine kadar 16’ya yakın temel değişiklik yapıldı, 6 bakan değişti. Ben ilk defa Akp dönemlerinde bir hükümetin kurduğu sistemi, yine aynı iktidarın başka bir hükümetinin yıktığına şahit oldum. Dönemin Milli Eğitim Bakanı bakan Nimet Çubukçu TEOG’da bir sistem getirdi.

GENÇLERİ MAHFETTİNİZ

'' Getirdiği sistemle sorun çözülecek sandı. Denendi. Yine olmadı. Bunun üzerine Erdoğan; ‘’Biz Teog’la mı geldik’’ dedi. Yahu adamın kendi döneminde olup bitenden haberi yok. Elinden gelse Teog’u da CHP’ye yükleyecek, Ey Kılıçdaroğlu nidaları atacak… Sonra bu duruma tepki göstermek için muhalefet yapıp, ‘’Eğitimi yap-boz tahtası haline getirdiniz.’’ Deyince kızıyorlar. Sistemle oynadınız sistemle. Sistemle oynarsanız başarıya ulaşamazsınız. Bu şekilde problemi çözemezsiniz. Eğitim sisteminin altına dinamitler koydunuz ve sürekli patlatıyorsunuz. Bu müfredatı kimler belirliyor? Kimler çalışıyor burada? Yönetimde kimler var? Bunları açıklayın. Kimler umudumuz olan gençlerimizin gelecekleri oynuyor? Sonuç olarak olan yine, beceriksiz politikalarınızla hayatlarını mahvettiğiniz gençlerimize ve onları okutmak için bin bir zorluk çeken ailelerine oluyor…”