24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Politika

7 Ağustos 2017, Pazartesi 13:47

EĞİTİM- SEN'DEN MİLLİ EĞİTİME TEPKİ

Torbalı Eğitim Sen şubesi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 29 Aralık barış grevi soruşturmalarını protesto eden eğitim emekçileri hakkında idari soruşturma açıldığını belirtti.

Torbalı Eğitim Sen şubesi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 29 Aralık barış grevi soruşturmalarını protesto eden eğitim emekçileri hakkında idari soruşturma açıldığını belirtti.. Evrensel Gazetesi'nin haberine göre soruşturmaları değerlendiren Torbalı Eğitim Sen Temsilcisi Nuri Önder, “Faaliyetlerimiz suç olarak gösterilemez.” dedi. Eğitim Sen Torbalı İlçe Temsilciliğinin, 29 Aralık barış grevine katılan üyeleri hakkında meslekten men talebi açılan idari soruşturmaların MEB Yüksek Disiplin Kuruluna gönderilmesi ve devam eden OHAL ihraçları ile ilgili yaptığı basın açıklaması hakkında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından idari soruşturma başlatıldı. 14 Haziran’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan eylemle ilgili başlatılan idari soruşturma kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen maarif müfettiş ifade işlemlerine başladı. Soruşturmanın kaç Eğitim Sen üyesine açıldığı henüz netlik kazanmamışken, soruşturmanın önümüzdeki günlerde sonuçlanması bekleniyor. ‘

DANIŞTAY KARARLARI VAR

Hakkında soruşturma açılan eğitim emekçilerinden biri olan Torbalı Eğitim Sen Temsilcisi Nuri Önder, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün soruşturma başlatarak suç işlediğinin altını çizerek “Tarafımıza isnat edilen suçlamanın, suçlamayı yapanların da bağlı olduğu yetkili kurullarca mesnetsiz bulunması sonrasında aslında bizim suç duyurusunda bulunmamız gerekirken, sokakta yapılan basın açıklaması ile ilgili idari suç duyurusunda bulunulması aynı hukuksuz ve keyfi tutumun ısrarından başka bir şey değildir. Basın açıklamamız, idari bir suçmuş gibi şikayete konu edilmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu soruşturma talebi 4688 sayılı Sendikalar Kanunu, Danıştay kararları, Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere aykırı. Yürüyüş ve eylemlerimizin demokratik olduğunu ve suç teşkil etmediğini belirten mahkeme kararları yok sayıldı.” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM SEN OLDUKÇA BİLİM ÖĞRETİLECEK 

Önder, Eğitim Sen üyelerinin soruşturmalara rağmen mücadeleyi sürdüreceğini belirterek şunları söyledi: “Eğitim Sen var olduğu sürece eğitimin demokratik, laik, bilimsel ve kamusal yönünü ortadan kaldırmaya çalışan hiçbir düşünce, hiçbir politika kendisini dikensiz gül bahçesinde hayal edemeyecektir. Eğitim Sen mücadele ettikçe ve kazandıkça bu ülkede demokrasi gelişecek, laiklik gerçek temelleri üzerine inşa edilecek. İnsanlar deve idrarı ile değil, modern tıbbın olanakları ile tedavi edilecek. Okullarda cihat değil matematik, fen, biyoloji, felsefe, sanat öğretilecektir. İktidarın sofrasından değil emekçilerin birleşik gücünden beslenen Eğitim Sen, parasız kamusal eğitimi ve laik bilimsel görüşünü savunmaktan asla vazgeçmeyecektir.” (Kaynak : Evrensel Gazetesi )