19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

11 Şubat 2017, Cumartesi 17:59

EĞİTİM SEN GÖREVDEN ALMALARI PROTESTO ETTİ

Eğitim Sen Torbalı Temsilciliği bugün Belediye Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi

Eğitim Sen Torbalı Temsilciliği bugün Belediye Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. 7 Şubatta yayınlanan KHK ile akademisyen ve eğitimcilerin görevinden ihraç edilmesine karşı tepki gösterilen basın açıklamasına çok sayıda kişi katıldı. Basın açıklaması Eğitim Sen Torbalı Temsilcisi Nuri Önder tarafından okundu. Önder açıklamasında “7 Şubat günü OHAL kapsamında yayınlanan 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 2 bin 585’i Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde 330’u Yükseköğretim kurumlarından olmak üzere, toplamda 4 bin 464 kamu personeli, tamamen siyasi ve idari karar ve tasarruflarla, ne ile suçlandıklarını bilmeden ve savunma hakkı bile tanınmadan kamu görevinden ihraç edilmiştir. Yükseköğrenimdeki ihraçlarla 150 yıllık geçmişi ile ülkenin en köklü fakültesi olan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgilerin Fakültesinde dersler işlenemez, sınavlar yapılamaz hale gelmiştir. DTCF Tiyatro bölümünde de ders verecek hoca kalmamıştır” dedi.

“İHRAÇLAR YASADIŞI”

Torbalılı öğretmenlerin de haksız yere ihraç edilen öğretmenler arasında olduğunu ifade eden Önder, “İlçemizde ise daha önceki KHK ile baş temsilcimiz Kemal Karakoyun’un ihracına, şimdi de Şehit Çavuş Haydar Arda Er Ertingi ortaokulunda görev yapmakta olan üyemiz Yavuz Aydın eklenmiştir. Siyasi iktidar, başta ekonomi, iç ve dış politika alanı olmak üzere, pek çok noktada içine düştüğü çıkmazların da etkisiyle, kitlesel ihraçlar, açığa almalar, muhaliflere yönelik gözaltı ve tutuklamalar gibi hukuksuz, yasa dışı adımlar atarak, kurmak istediği baskıcı ve otoriter rejim karşısında tehdit olarak gördüğü eğitim ve bilim emekçilerini ve onların örgütlü mücadelesini hedef almıştır. Hükümet, darbecilerle gerçek anlamda hesaplaşmayı bırakmıştır” şeklinde konuştu.

“EMEKÇİLERİ MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Önder basın açıklamasını “Nereden ya da kimden gelirse gelsin, örgütlü mücadelemizi hedef alan, her türlü yasa dışı girişim ve saldırıya rağmen, hukuksal ve örgütlü mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimiz bilinmelidir. Tüm halkımızı, öğrenci ve velilerimizi her türlü baskıya rağmen iktidara değil, halka hizmet eden, gerçekten laik bilimsel eğitim ve demokratik bir ülke için mücadele eden eğitim ve bilim emekçileri ile dayanışmaya, birlikte mücadeleye çağırıyoruz” sözleri ile tamamladı. HASAN DEMİR