16 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

28 Mart 2017, Salı 08:40

DÜNYALIKTAN NASİBİNİZ YOLCUNUN AZIĞI GİBİ

Yazının başlığına bir hadis-i şerif mealiyle başlamak istedim. Evet sevgili torbalılar bu kısacık dünyada geldik gidiyoruz bir birimizi kırmanın bir birimizi üzmenin hiç kimseye faydası yok. Görüyorsunuz bir hafta on günden bu yana hastalıktan dolayı öbür dünyaya göçeni mi ararsın, cinayetten gidenimi ararsın, intihar edeni mi ararsın, kaza ile ölenimi ararsın, yani rabbim bir sebepten yanına alıyor. Görüyorsunuz azda yaşasak çok da yaşasak gideceğimiz yer orası. Onun içindir ki mal için, mülk için siyaset için bir birimizi kırmanın aşağılamanın sonu hüsranla bitiyor.

Görüyoruz ki, birileri birilerini hep aşağılıyor ve kırıcı davranıyor. Arkadaşlar mal da yalan, mülk de yalan, oturduğun koltukta yalan. O dur ki yüz yüze bakacağımız karşı karşıya geleceğimiz şu Torbalımızda bir birimize karşı sevgimiz yoksa bile saygıda kusur etmeyelim. Bakınız referanduma şurada çok kısa bir süre kaldı. Zaman daraldıkça insanlar biraz daha hırçınlaşıyor. Neden? Çünkü insan oğlu nefsine yeniliyor, yenme yenilme hırsıyla kendini kaybediyor.

Arkadaşlar biz Torbalıdayız , bizim burada bir birimizle kötü olmamız, birbirimizin yüzüne bakamayacak duruma gelmemiz, bizim liderlerimizin o kadarda çok umurunda değil. Yarın 17 Nisan’dan sonra herkes yoluna devam edecek. Yenilen liderde, yenen liderde normal şartlara dönecek. Ama biz işte o biz var ya kapı komşumuz, dükkan komşumuz, ev komşumuz , mahalle çocuğumuz bir birimizin yüzüne bakıp selam vereceğiz .Onun içindir ki bir birimizi mahcup edecek kıracak sözlerden uzak olalım.

Önce vatanım ve milletim sonra partim ve ben demesini bilelim der sizleri ALLAH a emanet ederim.