29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

13 Mart 2017, Pazartesi 08:34

DUMA DUMA DUM REFERANDUM

Portakalı soydum. Baş ucuma koydum. Ben oksitlenmek üzere olan soruları tam yerine kondurdum. İşçinin tazminatları neden fona devrediliyor? Suriye'de nasıl bir çıkarımız var her gün pembe dizi gibi olanları seyrediyoruz? Hala neden Mehmetçik ölmeye devam ediyor? 15 yılda tek başına bir iktidar neden terörü bitiremiyor ? Madem demokrasi var neden hayır propagandası yapanlar tartaklanıyor? Madem demokrasi var neden öğretmenler ihraç ediliyor ? Neden ohal devam ediyor ? Enflasyon neden çift hanelerde ? Özgür basın deniliyordu neden hala gazeteciler hala içerde? Üretim neden durma noktasına geldi ? Vergiler neden bu kadar çok? Neden asgari ücret taban harcamalar tavan yaptı? 8 Mart Emekçiler günün de neden hala kadınlarımız sağlıklı bir şekilde kutlama yapamıyorlar? Kadınlarımız neden iş hayatından çekilip evlere hapsedilmek isteniyor ?

Tek vatan tek devlet , vatan bölünmez deniliyor da neden hala bölünme gündemden düşmüyor? Hangi demokraside karşı fikirde olanlar bölücü ya da terörist oldu? Hangi demokraside yandaşlar evlerde zor tutuluyor ? Neden Osmanlı torunları Türkiye Cumhuriyeti'nden toprak istiyorlar? Osmanlı sevdalıları neden kaybedilen topraklarda Osmanlıyı istemiyorlar ? Bu memlekete neden mercimek Kanada’dan inek, Hollanda'dan geliyor ? Neden bir yerli otomobilimiz yok? Neden müslüman ülkelerin toplamında doğru dürüst bir üretim yok? Yerli tohum neden yasaklanıyor?

Daha bir çok soru var aklıma gelen ama şimdilik yeterli. Ben referanduma sıcak bakmıyorum. Benim gündemimde yok. Yukarıdaki soruların cevapları bence referandumdan daha önemli. Bu soruları cevaplayabilecek ve verdiği cevaplarla beni tatmin edecek şahıslar olursa belki referanduma sıcak bakabilirim. Tabi referandum maddeleri şeffaf bir şekilde anlatılabilirse. Benim araştırmalarıma göre maddelerde halk yararına bir şey göremedim. Ben sandığa gidersem gönül rahatlığıyla hayır diyebilirim. Tabi ben kimseyi etkilemek istemem. Bence herkes maddeleri bir okuyup algılayıp ona göre oy kullansın.