26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Politika

28 Mart 2017, Salı 16:36

DSP’YE İZMİRLİ GENEL BAŞKAN

Demokratik Sol parti ( DSP ) Grupbaşkan vekilliği, 21-22. Dönem Ankara Milletvekili ve 56. Ecevit hükümetleri döneminde devlet bakanlığı yapan İzmirli siyasetçi Aydın Tümen, “DSP Genel Başkanlığına talibim" dedi.

Demokratik Sol parti ( DSP ) Grupbaşkan vekilliği, 21-22. Dönem Ankara Milletvekili ve 56. Ecevit hükümetleri döneminde devlet bakanlığı yapan İzmirli siyasetçi Aydın Tümen, “DSP Genel Başkanlığına talibim" dedi

DSP’NİN BUGÜNÜNE SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZDİR

 Partideki kurultay ihtiyacının hasıl olmasıyla DSP’nin aylardır kamuoyunun öncelikli gündemi haline geldiğini kaydeden Tümen, “ Gelinen bu durumda artık sesli düşünmek, sorumlu davranmak, çözüm üretmek ve birlikte hareket etmek kaçınılmaz hale gelmiştir. Doğaldır ki bu aşamadaki amacımız ülkemize ve Cumhuriyetimize yönelen tehditlere dur diyecek, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine taşıyacak DSP’nin diriltilmesi, büyütülmesi ve yüceltilmesidir. Bu ise ancak birlikte hareket etmek, birlikte çözüm üretmekle mümkündür. O halde ortak çabalarımızın ürünü ve paydası olan DSP’nin bugününe de sahip çıkmak hepimizin kaçınılmaz bir görevidir. Bu tarihsel görevi yapmak için, şüphesiz ki, doğru tespitler yapmak etkin ve kalıcı çözümler üretmektir. " ifadelerini kullandı.

DSP ÜLKEYİ AYAĞA KALDIRACAK YEGANE GÜÇTÜR

 DSP’ye emek verenlerin yüreğinde taşıdığı umudun tüm ülkeyi ayağa kaldıracak yegane güç olduğunu belirten Tümen, " DSP, ülkemizin içinde bulunduğu kritik süreçte, gerçek demokrasinin hayata geçirilmesi, insanların eşit ve özgür yaşayabilmesi, baskıların ortadan kalkması için yeniden umut olmalıdır. Parti tabanımız, Ecevit’in mirasını tüketen değil, DSP’yi iktidara taşımayı, ülkeye huzur ve refahı getirmeyi hedefleyen, Cumhuriyet rejiminin dokusunu bozmak isteyenlerle mücadele edecek güçlü bir Genel başkan istemektedir. Her geçen zaman diliminde güç ve heyecan kaybeden partimizin zaman yitirmeden acil toparlanmaya ihtiyacı vardır. " şeklinde konuştu.