18 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Politika

26 Ocak 2017, Perşembe 16:09

DSP KRİZİ TORBALI’YA NASIL YANSIR

DSP İzmir il Başkanı Aygül Horasan'ın genel merkez tarafından ani bir kararla görevden alınması beraberinde bir çok soru işareti bıraktı

İZMİR'de 16 Ocak'ta yaptığı açıklama ile Genel Merkez'i sert sözlerle eleştiren DSP İzmir İl Başkanı Aygül Horasan Karahan, görevden alındı. Karahan, yaptığı açıklamada, parti taşınmazlarının satışına karşı koyduğu tavır ve kararlılığın Genel Merkezi rahatsız ettiğini öne sürdü.

GÖREVDEN ALDIRAN AÇIKLAMA

DSP İzmir İl Başkanı Aygül Karahan, 16 Ocak'ta DSP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Akma'nın parti binasını ziyaretinde parti mallarının satışına sert tepki göstererek, il başkanlığı olarak Genel Merkez'den maddi destek almadıklarını, kendi giderlerini karşıladıklarını, bir gün bile örgütlere "Bir sorununuz var mı" diye sorulmadığını ileri sürdü. Karahan, "Parti mallarını satarak sıfıra getirip, 'ben yapamadım hadi eyvallah' demekle de olmaz" demişti. Tüzük değişikliği için imza toplamaya başladıklarını, bundan sonra kesinlikle parti mallarının satışına izin vermeyeceklerini belirten Karahan, partisinin bu duruma düşürülmesinden üzüntü duyduğunu ama Ecevit'in mirasına sahip çıkacaklarını bunun içinde ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını ifade etti. Karahan, amaçlarının şahıslara ya da parti yönetimine karşı olmak değil, tüzük değişikliği yaparak, satışlara engel olmak ve çözüm bulmak olduğunu söyledi. Karahan, bu ziyarette yaptığı açıklamaları kişisel elektronik posta adresinden basın kuruluşlarına fotoğraflarla servis etmişti.

DSP KRİZİ TORBALI’YA NASIL YANSIR

İzmir İl yönetiminde yaşanan yönetim krizinin İzmir’in diğer ilçelerinde görevden almalara yol açacak mı sorusu zihinleri meşgul ediyor. Uzun süredir aktif faaliyet içinde olmayan DSP Torbalı teşkilatının bu yönetim krizinden nasıl etkileneceği de merak ediliyor. Bir diğer önemli soru da, şu anda DSP il sekreterliği yapan Torbalı kökenli siyasetçi Bekir Çetin’in bu süreç sonunda il yönetimde üst düzey bir görev alıp almayacağı sorusu.