28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Sağlık / Yaşam

16 Mart 2017, Perşembe 15:37

DSİ TEMİZLEDİ TORBALI KİRLETİYOR

Torbalı halkı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan Sultanlar Vadisi’ni dört gözle beklerken, bazı duyarsız kişiler ise DSİ tarafından temizlenen Fetrek Çayı’nı moloz yığınlarıyla kirletiyor.

Torbalı halkı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan Sultanlar Vadisi’ni dört gözle beklerken, bazı duyarsız kişiler ise DSİ tarafından temizlenen Fetrek Çayı’nı moloz yığınlarıyla kirletiyor. Torbalı Belediyesi’nin talebi üzerine Devlet Su İşleri tarafından 50 iş makinesi ile çalışma başlatılarak Fetrek Çayı temizlenmiş ve su yatağında düzenlemeler yapılmıştı. Ardından asrın projesi olarak vadi projesi başlatılmıştı. Ancak daha yeni temizlenen Fetrek çevresi, hunharca kirletildi. Birçok duyarsız kişi tarafından Fetrek Çayı kenarına dökülen molozlar, kötü bir görüntü oluşturuyor. Çevresine dökülen molozların toprak üzerinden kayarak çay içine dökülmeye başlaması ise, 50 iş makinası ile çalışan DSİ’nin çabalarını boşa çıkarıyor.

TORBALI’NIN SORUNU DUYARSIZLIK

Torbalı’nın en büyük sorunlarından biri olan duyarsızlık, ilçenin başına bela olmaya devam ediyor. İlçenin kırsal mahallelerindeki boş alanlar, duyarsız kişiler tarafından kirletiliyor. Yıkılan eski binalardan çıkan molozlar, yasak olmasına rağmen kırsal bölümlerdeki boş alanlara atılarak kirletiliyor. Bu durumun en kötü örneği ise Fetrek Çayı’nın Karşıyaka Köprüsü çevresinde yaşanıyor. DSİ’nin 50 iş makinası ile temizlediği ve Sultanlar Vadisi mesire alanının yapılacak olduğu alan moloz yığınları ile kirletiliyor. Molozların bir kısmı, ıslah edilen dere yatağı içine dökülüyor. HASAN DEMİR