24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

25 Şubat 2017, Cumartesi 15:15

DSİ GENEL MÜDÜRÜ FETREK'İ TEFTİŞ ETTİ

DEVLET Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Fetrek Çayı'nda devam eden ıslah çalışma alanlarında incelemelerde bulundu. İncelemelerde Genel Müdür Acu'ya, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de eşlik etti.

DEVLET Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu,  Fetrek Çayı'nda devam eden ıslah çalışma alanlarında incelemelerde bulundu. İncelemelerde Genel Müdür Acu'ya, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de eşlik etti. Acu yaptığı açıklamada, "Fetrek Çayı ıslahı bölge halkının 50 yıllık bir talebi idi. Bakanımızın talimatları ile dere Islahı için çalışmalara hemen başladık. Torbalı ilçe sınırları içerisinden geçen Fetrek Çayı Islah projemiz 22 bin metrelik güzergâh boyunca Fetrek çayının, kontrolsüz malzeme alımı sonucu oluşan oyulmaların düzenlenmesine yönelik hazırlanan bir projedir. Torbalı, Fetrek Çayı Islahı toplu makine çalışması ile çay yatağında sağlıklı bir akış sağlanarak taşkın tehlikesi önlenecektir. Ayrıca yapılacak enine yapılar ile yatak, proje talveg kotuna getirilecektir. Gerçekleşecek proje ile yatak kesiti daralacağı için rekreasyon amaçlı alanlar kazanılmış olacaktır" dedi.

TAŞKINLAR ÖNLENECEK

Torbalı Fetrek Çayı ıslahı kapsamında, yatak talveg düzenlemesi, sedde imalatı ve tahkimat çalışmaları yapılarak çay yatağının ıslah edileceğini belirten Genel Müdür Acu, "Islah sonunda kazanılacak alanlar hazırlanacak proje ile rekreasyon alanı olarak düzenlenecek. Proje ile Torbalı ilçesi, Karakuyu ve Çaybaşı köylerinin taşkınlardan korunması amaçlanıyor" diye konuştu.