24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

23 Mart 2018, Cuma 16:02

DOWN SENDROMLU AYÇA'NIN HAYALLERİ GERÇEK OLDU

Down sendromlu genç kızın hayali gerçek oldu. Torbalı’da yaşayan 23 yaşındaki down sendromlu Ayça Yalçın’ın en büyük hayali, bir ofis işinde çalışmaktı.

Down sendromlu genç kızın hayali gerçek oldu. Torbalı’da yaşayan 23 yaşındaki down sendromlu Ayça Yalçın’ın en büyük hayali, bir ofis işinde çalışmaktı. Ayça Yalçın’ın bu hayali Torbalı Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Türk Telekom iş birliği ile gerçekleşti. Ayça Yalçın, Türk Telekom Torbalı bayiinde bir günlüğüne istihdam edilerek çalışma fırsatı buldu. Sabah bayiye gelen Ayça Yalçın’a personel kıyafeti giydirildi ve personel masası verildi. Kendisini yönlendiren bir personelin yardımı ile müşterilere hizmet veren Ayça Yalçın, hayalini gerçekleştirdi. Proje down sendromlu genç kızı mutlu ettiği kadar, müşteriler tarafından da memnuniyetle karşılandı.

BABA YALÇIN “KIZIM ÇOK MUTLU OLDU”

Ayça Yalçın’a Engelliler Meclisi Başkanı Ruhi Gülercan, Kent Konseyi Sekreteri Yüksel Ayata, Türk Telekom yöneticisi Burçin Yurdagül, Türk Telekom Torbalı Şubesi sahibi Abdülvahap Aras ve Ayça Yalçın’ın babası Ahmet Yalçın eşlik etti. Genç kızın babası Ahmet Yalçın, “Kızımın en büyük hayali, bir ofis işinde çalışmaktı. Bir günlüğüne de olsa bu hayali gerçek oldu. Kızımın bu hayalinin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Kızım kadar ben de mutlu oldum dedi. Bayi sorumlusu Abdülvahap Aras ise, böyle bir olaya vesile olduklarından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek projeye olanak sunan Türk Telekom’a ve Engelliler Meclisi’ne teşekkür etti. HASAN DEMİR