19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

16 Mart 2017, Perşembe 14:45

DÖRT GENÇ ÇİFTÇİYE HİBE

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen genç çiftçiler projesi kapsamında Torbalılı dört kişi projeden yararlanmaya hak kazandı. Kırsal kalkınmanın desteklenmesine yönelik yürütülen proje kapsamında köyde yaşayan ikisi kadın 4 genç vatandaş altışar adet düve almaya hak kazandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen genç çiftçiler projesi kapsamında Torbalılı dört kişi projeden yararlanmaya hak kazandı. Kırsal kalkınmanın desteklenmesine yönelik yürütülen proje kapsamında köyde yaşayan ikisi kadın 4 genç vatandaş altışar adet düve almaya hak kazandı. Çiftçiliğe adım atan dört genç çiftçiye, hak kazandıkları ithal düveler bugün Torbalı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından teslim edildi. Teslim törenine Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otçu, İlçe Müdürü Hakan Karakaya ve Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin katıldı.

30 BİN LİRA DEĞERİNDE HİBE ALDILAR

Kırsal kalkınmanın desteklenmesi kapsamında gerçekleştirilen genç çiftçiler projesi kapsamında Torbalı’nın köylerinde yaşayan dört kişi, 30 bin liralık hibe desteğini kazanmaya hak kazandı. Toplam 30 bin lira değerindeki 6 düve hibe edildi. Projeden yararlanma hakkı kazanan kişiler, Yoğurtçular’dan Ömer Yapılcan, Taşkesik’ten Gülsüm Eres ve Hamdi Esen, Tulum’dan ise Melek Çetin oldu.

KAYMAKAM GENÇ ÇİFTÇİLERE ÖĞÜT VERDİ

Törene katılan Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otçu, genç çiftçilere nasihatte bulundu. Kaymakam Otçu, “Devletimiz, sizlerin kalkınmasını sağlamak ve çiftçileri desteklemek için bu projeyi gerçekleştirdi. Siz hibe olarak aldığınız bu düveleri besleyip, çoğaltıp işinizi büyütmeyi hedefleyeceksiniz. Siz başarılı olursanız, sizden sonrakilere de örnek olursunuz. Ekonomik olarak da zenginleşirsiniz. Ancak siz bu düvelere iyi bakmaz ve başarısız olursanız, hem siz zarar görürsünüz hem de devletimiz zarar etmiş olur. Projeyi iyi şekilde sürdürüp başarılı olmanızı diliyorum” dedi. HASAN DEMİR