20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

2 Ağustos 2017, Çarşamba 09:09

DOMATES VE KARPUZCU AĞLIYOR ONLAR MUTLU

Menderes ovasında özelikle Tire ve Torbalı’nın Tire’ye yakın köylerinde yapılan incir üretimi üreticinin yüzünü güldürdü.

Menderes ovasında özelikle Tire ve Torbalı’nın Tire’ye yakın köylerinde yapılan incir üretimi üreticinin yüzünü güldürdü. ilçesinde yaş ve kuru incirdeki hasat döneminden oldukça umutlu olan üreticiler, bu yıl hastalık ve zararlı konusunda bir sorun yaşamadıklarını söyleyerek yüksek verim ve fiyat beklediklerini ifade etti.

HASTALIK GÖRÜLMEDİ

Menderes ovasında yetişen incirlerin hasadı başladı. Sorunsuz bir dönemi geride bırakacak olan üretici, mahsulden yüksek kalite ve verim bekliyor. Üreticiler yaş incirin yaklaşık 1 hafta kadar önce toplanmaya başlandığını ifade ettiler.Bu yıl ovadaki incirde ‘güneş yakması', ‘kırmızı örümcek', ‘kanlıbasra' gibi hastalık ve zararlı hastalıklara r hemen hemen hiç rastlanmaması çiftçiyi sevindirdi.. Bu da verimin ve kalitenin yüksek olacağı anlamına geleceği için üreticiler verimli bir sezon geçiriyor. Ovada ‘süzme' denilen incirin kilosu 20 TL, ‘birinci mal' denilen incirin 11-12 TL, ‘ikinci mal' yada ‘naturel' denilen incirin kilosu 5-6 TL, en düşük kalite incirin ise 1.2 TL civarında işlem görüyor.