26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

24 Mayıs 2017, Çarşamba 08:54

DİYANET TEŞKİLATININ YIPRATILMASINA KARŞIYIZ

Türk Diyanet Vakıf Sen Torbalı Temsilcisi Murat Gür, basın açıklaması düzenleyerek Diyanet İşleri Başkanlığı’na karşı yapılan saldırıları kınadı.

Türk Diyanet Vakıf Sen Torbalı Temsilcisi Murat Gür, basın açıklaması düzenleyerek Diyanet İşleri Başkanlığı’na karşı yapılan saldırıları kınadı. Gür açıklamasında “Yine son günlerde Diyanetimizin varlığını ve kuruluş ilkelerini yöneticiler üzerinden tartışmaya açarak hizmetlerini karalamak ve olumsuz bir hava oluşturmak ve diyanet üzerinden kendilerine bir rant elde etmek isteyen kişi grup, cemaat veya unvanı ne olursa olsun bazı kendini bilmezler meydanı boş bulmuşçasına bir sürü abuk subuk yazılar ve haberler yayınlamaktalar. Türk Diyanet Vakıf Sen Sendikası için Diyanet İşleri Başkanlığı bu milletin bir arada yaşamasına katkı sağlayan harcıdır, çimentosudur, betonudur, Diyanet İşleri Başkanlığı milletimiz için olmazsa olmaz bir kurumdur. Son günlerde mensubu olmakla şeref duyduğumuz bu milletin birlik ve beraberliğinin teminatı olan Diyanet İşleri Başkanlığımız ve mensuplarının yaptığı hizmetleri özellikle Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini gerekçe göstererek bir terör örgütünün projesi gibi dillendirmek yanlıştır. Milletimizin Diyanetle ilgili olumlu bakışını etkilemek için kafaları karıştırmak amaçlı algı oluşturmak kesinlikle iyi niyetin ürünü değildir” dedi.

DİYANET TEŞKİLATININ YIPRATILMASINA KARŞIYIZ

Sendika olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın arkasında olduklarını ifade eden Gür, “ Diyanet İşleri Başkanlığının bir mensubu ve bu kurum çalışanlarının gür sesi olan, haksızlık ve hukuksuzluk kimden ve nereden gelirse gelsin karşısında duran Türk Diyanet Vakıf Sen Cumhuriyetle yaşıt Genel Kurmay Başkanlığıyla birlikte kurulmuş, bu gün ulaştığı hizmet ağıyla dünyanın her ülkesinde varlığını hissettiren dünya markası olmuş bir kurumdur. Bu güzide kurumumuzu yıpratmak isteyenler bu gün olduğu gibi bundan sonrada karşısında bizleri bulacaktır. Bizler Diyanet İşleri Başkanlığını kurum yöneticilerinden dolayı değil, devletimizin kuruma yüklediği toplumu din konusunda aydınlatma misyonundan dolayı seviyoruz koruyoruz.Bunun için her Türk vatandaşı ve Diyanet çalışanı kurumuna sahip çıkmalı ve her platformda Diyanetten yana taraf olduğunu göstermelidir. Türk Diyanet Vakıf Sen olarak Diyanet çalışanlarının sıkıntılarıyla ilgili hak arama mücadelemiz çerçevesinde yapılan yanlış uygulamalarla ilgili eleştirilerimiz çalışanların sıkıntılarını dile getirme çalışmalarımız artarak devam edecektir” dedi.HASAN DEMİR