25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Politika

7 Nisan 2017, Cuma 12:08

DİYANET ALLAH'TAN DEĞİL AKP'DEN KORKUYOR

Demokrat Parti Torbalı İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenene demokrasimize sahip çıkıyoruz isimli panelde kırat rüzgârı esti. 10 yıl İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan efsane başkan Burhan Özfatura ve Demokrat Partili eski Milletvekili Metin Öney Torbalı halkına konuşma yaparak müthiş bir panele imza attı

 Demokrat Parti Torbalı İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenene demokrasimize sahip çıkıyoruz isimli panelde kırat rüzgârı esti. 10 yıl İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan efsane başkan Burhan Özfatura ve Demokrat Partili eski Milletvekili Metin Öney Torbalı halkına konuşma yaparak müthiş bir panele imza attı. İki kurt siyasetçi de çok önemli açıklamalara imza attı. Merkez sağı temsil eden iki tecrübeli siyasetçi, iktidar partisini toplumu kutuplaştırmakla suçladı. Torbalılıların yoğun ilgi gösterdiği panelde salon tıklım tıklım doldu. Torbalılı Demokrat Parti’lilerin yoğun katılım sağladığı panelde Torbalı Hayır Platformu üyesi olan Demokrat Parti İlçe Başkanı İbrahim Demir'i Torbalı Hayır Platformu üyeleri yalnız bırakmayarak tam kadro destek verdiler.. CHP İlçe Örgütü Başkanı İsmail Uygur , Torbalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Gülcü ve CHP  Torbalı örgütünden katılımcılarda  Özfatura ve Öney’in konuşmalarını dinledi.

“DİYANET ALLAH’TAN DEĞİL İKTİDARDAN KORKUYOR”

Panelde ilk olarak konuşan Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Burhan Özfatura oldu. Özfatura, “Türkiye en karanlık dönemlerinden birini yaşıyor. Ben yaşım itibari ile Türkiye’deki tüm darbeleri yaşadım. Ancak ben hiçbir dönemde bu kadar haksızlık yapıldığını, sorgusuz sualsiz ve bahanesiz insanların işten atılıp hapse atıldığını görmedim. İnsanlar baskı altında, AKP’nin topladığı kalabalıklara bakmayın, fabrika kapatıp işçileri mitinge gönderiyorlar. Camilerde evet propagandası yapılıyor. Diyanet İşler Başkanlığı, Allah’tan değil iktidardan korkar hale geldi. Eğer sandıktan evet çıkarsa Türkiye’de kanun kalmaz, hukuk kalmaz, adalet kalmaz. Evet çıkarsa terör bitecek, ekonomi düzelecek diyenlerin önce şunu sorgulaması lazım bu ülke hiç bu kadar ekonomik olarak kötü hale gelmedi. Türkiye’de şuan işçi, esnaf, emekli herkes perişan. Bu ülkede halinden memnun olan yalnızca Suriyeliler. Dış ticaret açığı 80 yılda 247 milyar dolardı, AKP döneminde 15 yılda 773 milyar dolar oldu. Özelleştirme 8 milyar dolardı, 80 milyar dolar oldu.

“İKTİDARIN İSLAMİYETE VERDİĞİ ZARARI ATEİSTLER VEREMEDİ”

İmam hatip liselerinde namaz kılma oranı yüzde 13’e düştü. Dindar ve kindar bir nesil dediler ama insanları dinden soğutup yalnızca kindar nesil yetiştirdiler. Tecavüzde, kumarda yüzde yüz artış oldu. Rüşvet artık mübah sayılır oldu. AKP’nin dinimize verdiği zararın onda birini Ateistler veremedi. Suriyelileri ülkemize doldurduk, bizim evlatlarımız Suriye’de şehit düştü. Ekonomimiz bu kadar kötüyken, dış ticaret açığımız milyar dolarları bulurken Avrupa’ya kafa tutmaya çalışıyoruz. Bu düzenin devam etmemesi için, daha da kötü günler gelmemesi için hayır oyu verin. Ben hayatımda ilk kez torunlarımın geleceği için korkuyorum. Sizde çocuklarınızı ce torunlarını düşünün, onlar için hayır deyin” dedi.

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ TEK ADAMIN OLACAK”

Ardından kürsüye çıkan Demokrat Partili eski Milletvekili Metin Öney, “16 Nisan’da bir parti seçimi yok. Ancak biz günlerdir ilçe ilçe dolaşarak çalışıyoruz, çünkü ülkemize sahip çıkıyoruz. Gittiğimiz her yerde insanların coşkusunu görüyorum. Ancak en büyük coşkuyu Torbalı’da gördüm ve anladım ki bu topraklarda Mustafa Kemal’ler bitmez. Bir toplumun büyüklüğü, fertlerinin sayısıyla değil mertlerinin sayısıyla belli olur. Size ilk çağrım, sandığa mutlaka katılmanızdır. Herkes gitsin ve oyunu kullansın. Arkadaşlar, bizim önümüze anayasa değişikliğini getirdiler ve fikrimizi soruyorlar. Ancak fikrimizi söylememize izin vermiyorlar. Baskı ile iftira ile hayır oyu verecekleri bastırmaya çalışıyorlar. Malı iyi olan satıcı malını bağırarak satmaz ancak bunlar bağırıyorlar. Bir siyasi parti durup dururken çıktı ve dedi ki iki yıldır süren bir fiili durum var gelin bunu hukuki yapalım. Bu tabir, iki yıldır seri cinayetler işlediği halde ceza almayan bir suçlu var gelin suç işlemeyi yasal hale getirelim demektir. Bizim anayasamızda bir ibare var, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ bunlar egemenliği tek adama vermeye çalışıyorlar. 18 maddeyi değiştirmelerine gerek yok. Bir hukukçu olarak söylüyorum, maddelerin tümünü silip, tek madde ile ‘Egemenlik ve tüm yetkiler cumhurbaşkanına verilmiştir’ deselerdi daha az uğraşmış olurlardı” şeklinde konuştu. HASAN DEMİR