26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

9 Eylül 2017, Cumartesi 09:14

DİRMİL VE HASTANE İLE GÖZ BOYAMAK

Kuruluş tarihi tam olarak bilinmemekle beraber Roma Şurekasının izleri bulunan Dirmil köyü (mahalle) eski zamanlarda çıkan salgın hastalık nedeniyle göç yaşamış, köyde sadece yedi aile kalmış,bu yüzden adı Diril olarak konmuş. Zamanla şive Etkisiyle Dirmil olarak söylenegelmiştir.Yeşillik içerisinde olduğundan Korucuk (koruluk) adı verilmiştir. Heyhat zaman gelir köyün adı; Ülkede yaşanılan Onbeştemmuz garabetinin başı Fethullah beyin doğduğu köyü ile aynı ismi paylaştığı ortaya çıkmış, onun doğduğu köy ile anılmak istemiyoruz serzenişleri oluşmuş (söylenenlere göre) köyün adı tekrar Dirmil olarak değiştirildi Belediye meclisi tarafından. Olayın tam da burasında, bu kadar düşmanlığa gerek var mıydı düşünüyorum ben, daha düne kadar kardeş değil miydiniz siz, aynı menzile farklı yollardan yürümüyor muydunuz siz. Yukarıda iktidar çatışması yaşanırken, aşağıda biz köy ismi değiştirerek göz boyamaya çalışıyoruz gibi geliyor bana.

Buradan yola çıkarak, Fethullah gülenin doğduğu Korucuk köyü,o köyün bağlı olduğu İlçe Pasinler'de, Pasinler'in bağlı bulunduğu İl Erzurum, Erzurum'un bağlı bulunduğu Ankara'da adını değiştirmeye girişmesi kaçınılmaz olur mu? İşte bu yüzden İlçemiz belediyesinin aldığı kararı göz boyamak olarak değerlendiriyorum.Okuyucularım ne düşünür diye merak ediyorum.

Tepeköy'den Selçuk'a yapılan izban için, Torbalı'ya yapılan Devlet hastananesi için okurlarım adına teşekkür ederim. Ancak sanırsın ki araştırma hastananesi yapılmış caka satmaları niye. Toki'ye şehir içinden verilen arsanın karşılığı Toki'nin yaptığı sadece büyük bir bina o kadar. Hastane eski tas, eski hamam derler ya okadar. Poliklinik kapılarında beklerken sadece rahat nefes alabileceğimiz yeni ve büyük bir bina. Sağlık güvenceniz yoksa kan grubunuzu elli TL ye öğrenebileceğiniz bir bina. Bir bardak çayı İki TL'ye içebileceğiniz bir bina.

Başbakan Torbalı'ya geliyor diye yapılan hazırlıkları görünce aklıma gelen şu oldu.Yaşı yetişmeyen okurlarım için hatırlatayım. 12 Eylül askeri darbesi sonrası Kenan Evren şehir şehir dolaşırken, bizim gezmemiz iyi oluyor demişti. Bu sayede şehirler temizleniyor, boyama işleri yapılıyor demişti.Şimdi de aynı o durum gibi.İlçe belediyesinde hummalı bir çalışma.Yani bizim belediyede metal yorgunluğu yok izlenimleri yaratma çalışmaları. Havada helikopter, sokakta polis anonsları.Nedir bu şatafat,bu kadar masraf.Kimin cebinden çıkıyor bu kadar şatafatın parası?  SANIRSIN İZMİR'DEN KARS'A HAVADAN HIZLI TREN YAPILDI.

Aziz Kocaoğlu'na Selçuk'ta yapılan saygısızlığı kınıyorum.Aynı Aziz Kocaoğlu geçmiş yıllarda İzmir'de Fuar açılış töreninde AKP li bir bakana yapılan aynı saygısızlığı da karşı çıktığını hatırlatmakta fayda var diye düşünüyorum.

BİZİM İLÇENİN HALLERİ GÖZ BOYAMA.