25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

14 Temmuz 2020, Salı 09:46

DEVLET HASTANESİNDE BİR DEVİR SONA ERDİ

Torbalı Devlet Hastanesi’nde bir dönem sona erdi. Torbalı Devlet Hastanesi’nin 14 Başhekimi Şenol Topçu’nun görev süresi bugün itibari ile sona eriyor. 14 Yıl gibi uzun bir süre ilçedeki tek devlet hastanesinin başhekimliğini yapan Topçu, Torbalı Devlet Hastanesi’nin büyük bir gelişme göstermesine liderlik etti. 2016 yılında 15 uzman hekimli küçük bir hastaneye başhekim olarak atanan Topçu, ilçe nüfusunun artışıyla yetersiz kalan hastane binasının genişletilmesi, ekipmanların arttırılması ve hekim sayısının arttırılmasını sağladı, bu gelişimler hızla artan nüfusa yetersiz kalınca da yeni yaptırılan hastane binasının kurulmasına ve kurumsallaşmasına katkı sağladı. Yaptığı başarılı hizmetler sayesinde bir çok ödül de alan Başhekim Topçu, çoğu zaman ise haksız ve acımasızca eleştirildi. Buna karşın görevden hiç kaçmayan Şenol Topçu “Torbalı halkına 14 yıl şerefimle hizmet ettim. Görevimi layıkıyla yerine getirmiş olmanın onuru ve mutluluğuyla görevimi devrediyorum” dedi.

TÜM GELİŞİMLERE RAĞMEN ELEŞTİRİ OKLARINDAN HİÇ KURTULAMADI

Torbalı Devlet Hastanesi, eski binasındayken fiziki imkansızlıkları nedeniyle çoğu zaman eleştirilerin hedefinden kurtulamadı. Oysa Şenol Topçu’nun başhekimliği sırasında eski hastane binasına prefabrik ekleme yapılarak mümkün olan en büyük genişleme sağlanmış, hekim sayısı arttırılmış, hasta hakları en iyi şekilde uygulanmış, hastaların hekim yada personel ile ilgili her şikayeti titizlikle incelenmişti. Eski hastane binasının genişletilmesi çalışması sırasında hasta yatakları, hasta odası iç donanımları gibi bir çok şeyin yenileriyle değiştirilerek hasta konforunun arttırıldığı da biliniyor. Torbalı Devlet Hastanesi geçen 14 yılda 15 uzman hekimli bir hastaneden 90 hekimli toplam 700 personelli bir hastaneye dönüştü.

TÜM DAVALARDAN BERAAT ETTİ – BAŞKA HASTANEDE BAŞHEKİMLİĞİ KABUL ETMEDİ

Görev süresince eleştiri oklarının daima hedefi olan Başhekim Şenol Topçu, hastanede ki sağlık personellerinin sebep olduğu bazı hatalardan da sorumlu tutuldu. Bu olaylardan dolayı bir çok gez inceleme yada yargılama geçiren Başhekim Topçu tümünden beraat etti. Başhekimlik görevinin sora ereceğinin duyulmasının ardından da emekli olacağı ya da sağlık sorunları nedeniyle hekimliği bırakacağı gibi asılsız dedikodular çıkarılan Başhekim Topçu, gazetemizin soruları üzerine sağlık sorunu bulunmadığını, hekimliğin istenilse bile ömür boyu bırakılamayacak kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Öte yandan kulislere yansıyan bilgilere göre Şenol Topçu’ya bölgedeki başka bir ilçede başhekimlik teklif edilmesine rağmen kendisi gençlerin önünü açmak amacıyla bu görevi kabul etmedi.

İŞİMİ DÖRT DÖRTLÜK YAPMANIN GURURUYLA GİDİYORUM

Gazetemize açıklama yapan Başhekim Şenol Topçu, “Torbalı’ya 14 yıl başhekim olarak hizmet ettim. Ettiğim hekimlik yeminime her an sadık kalarak ve hastanemizi geliştirip hastalarımıza daha iyi sağlık hizmeti vermeyi kendime şiar edinerek çalıştım. Yeni hastane binamızın yerinin tespitinden iç donanımına kadar her aşamasıyla bizzat ilgilendim. İşimi dört dörtlük yapmış olmanın verdiği huzur ve mutlulukla görevimi devrediyorum. Hiç kimseye bir kırgınlığım yok. Başhekimliğim süresince çalıştığım tüm Sağlık Bakanlarımıza, valilerimize, kaymakamlarımıza, bölge milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve sağlık müdürlerimize teşekkür ediyorum” dedi. HASAN DEMİR