29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Video

12 Eylül 2017, Salı 16:21

DEMİR'DEN GÖRMEZ'E YAYLIM ATEŞİ : AK PARTİ TORBALI'YA YAZIK ETTİ

Torbalı’da CHP’nin önde gelen isimlerinden ve adı 2019 yılı belediye başkan adaylığı için geçen en kuvvetli aday olan  Övünç Demir, bu hafta Bizim Torbalı ekranlarında yer alan  Halis Koç ile Dobra Dobra programının konuğu oldu. Demir gündeme ilişkin flaş açıklamalar yaptı.



Torbalı’da CHP’nin önde gelen isimlerinden ve adı 2019 yılı belediye başkan adaylığı için geçen en kuvvetli aday olan  Övünç Demir, bu hafta Bizim Torbalı ekranlarında yer alan  Halis Koç ile Dobra Dobra programının konuğu oldu. Demir gündeme ilişkin flaş açıklamalar yaptı. AKP’li Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’i sert sözlerle eleştirdi. Demir belediyenin geçen 3 yılı ile ilgili:  “Tam bir fiyasko. Torbalı’nın 3 yılı heba edildi. Kalan 2 yılı da heba edilecek. Mesela İzban köprülerini örnek vereyim. Torbalı’yı ikiye bölen bu köprülerle ilgili belediye hiçbir çalışma yapmadı. Sayın AKP vekili Atilla Kaya seçim öncesi bu köprülerin ayaklarına vurarak yıkacağız diyordu sözünü tutmadı. Trafik büyük sorun. Akıllı kavşak denilen ama hangi akla hizmet ettiği belli olmayan kavşaklar ile ilgili nasıl bir çalışma yapıldı. İlçenin otogarı yok, halk bu durumdan oldukça mağdur. En çok vergi veren ilçenin çocukları Tire’ye LYS sınavına gidiyor. Sayın vekil Kaya bu konuya da el atmalıydı. Belediye meydan yapıyoruz diyor her yana beton döktüler.  Bu yönetimin Torbalı’yı yönetmeye hazır olmadığı ortaya çıkmıştır. Dar bir kadro ile belediyeyi yönetiyorlar. Köşe başında sayın başkanın akrabaları var. Sayın Başkan akrabalarına o kadar güveniyorsa kendi şirketine alsın belediyeye neden alıyor.” şeklinde konuştu.

GARAJ ESNAFI MAĞDUR EDİLMİŞTİR

Garaj esnafının belediye tarafından yeni belediye binası için tasfiyesine de değinen Övünç Demir bu konuda:  “Bayram öncesi garaj esnafına belediye yönetimi tarafından mobing uygulanmıştır. Meydandaki ikiz kardeşler heykelini kaldırırken Müslüman köyünde salyangoz sattırmam diyen sayın başkan bayram öncesi garajın önünü kazarak garaj esnafını iş yapamaz hale getirmiştir. İnsanların mağdur etmek ve işi aşı ile oynamak doğru bir şey değildir. Müslümanım diyen hiç kimse ekmek ile oynamaz. Biz CHP olarak mağduriyeti en aza indirerek çalışma yapacağız. Bizim CHP olarak yeni belediye binası ile ilgili projemiz hazır. Mevcut belediye binası altındaki esnafımızı ve civar esnafımızı mağdur etmeyecek bir projemiz var.” diyerek 2019 için belediye projesini programda tanıttı.

İNSAN HAYATINA DOKUNAN PROJELERİ YOK

Torbalı’nın bir çok mahallesinde olduğu gibi Doğulu nüfusun yoğun yaşadığı Atatürk mahallesinden de yoğun hizmet sıkıntısı geldiğine dönük sorulara Övünç Demir şu şekilde cevap verdi: “Sadece Atatürk mahallesi değil bütün mahallerde hizmet sıkıntısı var. Kadroları ve vizyonları olmadığı için halkımıza hizmet sunamıyorlar. İnsana dokunan hiçbir projeleri yok. Tamamen göz boyama üstüne kurulu, ideolojik temeller üstüne inşa edilen projeler sunuyorlar halka. Atatürk mahallesi buna en güzel cevabı referandumda vermiştir. 2014 yılında Görmez yönetimi 2014 yerel seçimlerinde Atatürk Mahallesinden yüzde 60’a yakın oy almıştır. Referandum da ise bu oy yüzde ellilere düşmüştür. Bugün bir seçim olsa Atatürk mahallesinden yüzde kırk oy alamazlar.”

TEK BİLDİKLERİ ATATÜRK HEYKELLERİNİ YIKMAK

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez Ayrancılar’da Atatürk heykelini kaldırıp Semazen heykelini dikmişti. Bu konu ile ilgili yöneltilen soruya Demir:

“Tek bildikleri Atatürk heykellerini yıkmak. Siz ağızlarında hiç Atatürk’ün adını duyuyor musunuz? Bunların Atatürk ve Cumhuriyet değerlerimiz ile ilgili sıkıntıları var. Buradan Torbalı halkına sesleniyorum kalplerini ferah tutsunlar. 2019’da seçimi aldığımız akşam meydana Tuğramızın yanına Atatürk heykelini tekrar koyacağız. Onlar yok etmeye çalışabilir ama biz tekrar kaldırdıkları her şeyi tekrar yerine koyacağız. Halkımız bu konuda huzurlu olsun.”

HAYIR PLATFORMU BÜYÜK BAŞARI YAKALADI

Övünç Demir referandum sürecinde bünyesinde yer aldığı Hayır Platformu ve bu platform nedeniyle kendisini hedef tahtasına koyarak parayla her şey yapabilirsiniz ama gönüllere giremezsiniz diyen AKP vekili Atilla Kaya ile ilgili ise şunları söyledi  “Platform ADD başkanı sayın Ece’nin kafasında şekillenmiş, bana iletildi. CHP ilçe örgütümüze yönlendirdim. Sonrasında kendim siyasi kimliğimle değil şahsi kimliğimle platformda yer aldım. Çeşitli anketler vardı o süreçte yüzde elli civarı görünen hayır oyları vardı. Platformla birlikte bu oyun yüzde 62’lere çıkmasında platform ekibinin büyük katkısı olduğunu düşünüyorum.”

Atilla Kaya’nın referandum sürecinde para ile siyaset tutmaz diyerek meydanlardan Övünç Demir’e söylediklerine gelince Demir şunları söyledi: “Sayın vekil CHP’yi AKP ile karıştırmasın. Akp’de para ile siyaset olabilir ama CHP’de para en sonda gelir. Bizim partimizde en yüce değer emektir. Bu seviyede bir siyaseti tasvip etmiyorum. O yüzden kendisine cevap vermeyi uygun bulmuyorum” diye yanıtladı.       

SAYIN KOCAOĞLU’NUN İZBAN KONUSUNDA ARKASINDAYIZ

Selçuk’ta Başbakan Binali Yıldırım’ın da bulunduğu  İzban açılışında yaşanan gerginlik sonucunda alanı terk eden İBB Başkanı Sayın Kocaoğlu ile ilgili Övünç Demir şu değerlendirmelerde bulundu ‘’ Bu olay 2014 yılındaki seçim yenilgisini sayın Başbakanın hala hazmedemediğini gösteriyor. Aziz başkana haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Sonuçta o projenin yarısının sahibi Büyükşehirdir.Alandaki protestoları yakıştıramadım. Burada Aziz Beyin sonuna kadar arkasındayız. Ama ne olursa olsun Aziz bey o alanı terk etmemeliydi. Sonuçta orada bizleri temsil ediyordu. Aziz Beyin bu konuda arkasındayız ama içimiz yanan 8 ilçenin kaybedilmesi konusunu da unutmamızı kimse beklemesin’’

İLÇE ÖRGÜTÜNÜ EKRANLARDA TARTIŞMAM

Adalet yürüyüşünün en fazla yürüyen isimlerden olan Övünç Demir  ilçe örgütüne yürüyüşe aktif şekilde katılmadığı yönündeki eleştirilere ise Demir şu şekilde cevap verdi ‘’ İlçe örgütümüz bir gün de gelebilir, üç gün de gelebilir. Bizim ayrımız gayrımız yok. İlçe örgütünün ilçede işleri olabilir. Ben uygun olduğum için en uzun süre ben katıldım . İlçe örgütü gelmedi tarzı eleştirilere gerek yok. İlçe örgütünü ekranlarda eleştirmeyi doğru bulmuyorum.’’

BELEDİYEYİ BİRLİKTE ALACAĞIZ

CHP ilçe örgütünde dar kadro siyaseti yapıldığına dönük eleştiriler sorulduğunda Demir şu yanıtları verdi ‘’ Hedefimiz 2019 yılında parti bayrağını belediyeye takmaktır. Biz kocaman bir aileyiz. Ayrımız gayrımız yok..Bir söz vardır davullar zurnalar çalınınca CHP’liler kol kola girer  diye..AKP üç dört parça baktığınızda biz ise tek vücudunuz. Araya fitne fesat tohumu atmaya çalışanlar var o kadar. 2019 yılında belediyeyi hep beraber kazanacağız. ‘’

İLÇE BAŞKANIM ÖYLE İFADELER KULLANMAZ

Bayram öncesi CHP’li bölge vekillerinin Torbalı’ya gelmek istediği ve İlçe başkanından Övünç Demir’de olsun köyleri de gezelim talebi iletildiği ilçe başkanının ise bu talebi Övünç Demir’i çağıramam dediği için bu ziyaretin gerçekleşmediği yönündeki çeşitli iddialarla ilgili fikri sorulan Övünç Demir konu ile ilgili şunları söyledi. ‘’ Bu tür söylentiler kasıtlı çıkartılıyor. Sayın Uygur örgütçüdür, bu şekilde ifadeler kullanacağına ihtimal vermem. Bunlar bazı çevreler tarafından özellikle çıkartılıyor diye düşünüyorum. Biz ilçe başkanımla ve örgütümüz ile birlikte biriz, hep beraberiz. Bu şekilde polemik yaratmanın anlamı yok. Vekillerimiz yoğunluktan dolayı gelmemişlerdir. Geçen bayram gelmediler mi veya önümüzdeki bayramda gelirler. Şeref verirler,  buyursun gelsinler ‘’

GENEL BAŞKANIMIZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI HEDEFİ OLANLAR İLÇE KONGRESİNE ADAY OLMASIN DEDİ. İLÇE KONGRESİNE ADAY DEĞİLİM

Bu yıl yapılacak kongrede ilçe başkanlığına aday olup olmayacağı ilgili sorulara

Demir şu yanıtları verdi. ‘’Geçen dönemi çok önemsiyordum. Belediyeyi kaybettiğimiz için örgütte olabilecek rehavete karşı enerji verebilmek için geçtiğimiz dönem aday olmuştum. Partiyi o dönem şaha kaldırmak için terimin son damlasına kadar mücadele edecektim kısmet değilmiş. İsmail abi başkan seçildi o dönem elinden geleni yaptı ama daha iyi olabilirdi. Yarın delege seçimlerimiz başlayacak. Genel Başkanımızın kesin talimatı var. Belediye Başkanlığına aday olacak arkadaşlarımız ilçe başkanlığına aday olmasın diye o yüzden ben aday olamıyorum. Belediye başkan aday adayı olmayı düşünüyorum. Halkımızdan öyle bir talep var. Hedefimizi bu yönde koyduk. Ayrıca delege seçimlerinde, özellikle 2019’un son virajında liste çıkartılmasına karşıyım. Çünkü son viraja giriyoruz. Oluşan kırgınlıklar kızgınlıkların vebali ağır olur. Kimseyi küstürmeden ötekileştirmeden bir süreç yürütülmeli. O yüzden tek liste gidilmesi gerektiğini düşünüyorum. Son düzlükte partimin zarar göreceği adımı asla atmam ve attırmam. O yüzden birlik olacağız bir olacağız diyorum. Gün birlik olma günüdür. Şu aşamada birbirimizle rekabet etme lüksümüz yok. Bizim tek rakibimiz cumhuriyet ve Atatürk değerleriyle kavgası olan AKP’dir.”