19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

4 Mayıs 2017, Perşembe 08:43

DEFTERDARLIK TORBALI’DAN SATIŞ YAPACAK

İzmir Defterdarlığı, Çeşme, Bayraklı, Aliağa, Bayındır, Menderes, Seferihisar, Selçuk, Torbalı, Konak, Karşıyaka ve Balçova’da bulunan taşınmazların satış, kiralama ve irtifak hakkı için ihaleye çıkma kararı aldı.

İzmir Defterdarlığı, Çeşme, Bayraklı, Aliağa, Bayındır, Menderes, Seferihisar, Selçuk, Torbalı, Konak, Karşıyaka ve Balçova’da bulunan taşınmazların satış, kiralama ve irtifak hakkı için ihaleye çıkma kararı aldı. Defterdarlık’ın üç ayrı kalemde yapacağı satışlar ile ilgili ise detaylar belli oldu. Çeşme’de bulunan çok kıymetli 4 taşınmazın satışına, 6 taşınmazın kiralanması için ihale yapılması kararlaştırıldı. Konut ve turizm alanı olarak satışa konulan ve Musalla, Ayasandra ve Çiftlik’te bulunan araziler için 24 Mayıs’ta açık teklif usulü satış yapılacak.

YENİDEN İHALE YAPILACAK

Defterdarlık, Aliağa, Seferihisar, Bayındır, Selçuk ve Torbalı’da bulunan taşınmazlar için ise yatırım amaçlı olarak irtifak hakkı ihalesi yapacak. Bayındır’ın Canlı Mahallesi’nde bulunan ve imar planında sanayi arazisi olarak geçen 123 bin metrekarelik arsa için 11 milyon 128 bin TL paha biçilmesi ise dikkat çekti. İhale için teklifler ise 30 Haziran’a kadar sunulacak. Buca, Bayındır, Konak, Aliağa ve Bayraklı’da geçtiğimiz ay ihalesi yapılan ancak alıcı bulmayan 11 taşınmaz için ise 10 Mayıs’ta yeniden ihale yapılacak. Açık teklif usulü yapılacak olan ihale için taksitle ödeme kolaylığı sağlanacak. Satışlarda bedelin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda ve 8 (sekiz) eşit taksitle ödenebilecek olan taşınmazlar, 5 yıl boyunca emlak vergisinden de muaf tutulacak.