20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

13 Aralık 2019, Cuma 11:54

EĞİTİM İŞ : ÖĞRETMENLERİ DEĞİL SORUMLULARI İNCELEYİN

FETÖ’ye bağlı bir yurda el konularak İbni Sina Mesleki Teknik Lisesi buraya taşınmış ancak, binanın okul olmaya uygun olmadığı tespit edilmişti. Geçtiğimiz haftalarda bu nedenle öğrenciler ve veliler Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapmıştı. Yapılan eylemin ardından, öğrencileri eylem yapmaya öğretmenlerin yönlendirdiği iddiası ile okulda müfettiş incelemesi başlatıldı. Uygun olmayan bir binanın okul olarak tahsis edilmesi konusunda inceleme yapılmazken, öğrenci ve öğretmenler hakkında inceleme yapılmasına Eğitim İş Sendikası’ndan büyük tepki geldi.

ÖĞRETMENLERİ DEĞİL GERÇEK SORUMLULARI İNCELEYİN”    

Yazılı bir basın açıklaması gerçekleştiren Eğitim İş Torbalı Temsilcisi Mustafa Yaman, “FETÖ’den kalma yurdu okula çevirdiler, olmaz dedik dinlemediler. Binanın okul olabilmesi için ne merdivenleri uygun ne de sınıfları. Bahçesi yok, spor alanı yok. Öğrenci velileri haklı olarak isyan etti, yine dinlemediler. Okul olamayacağı resmen tescillenince de bu kez okulu Özbey'e taşımaya kalktılar. Veliler de Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde dertlerini anlatarak demokratik haklarını kullandılar. Şimdi ise bir sorumlu bulmak gerektiğinden, La Fontaine masallarına taş çıkartacak (suyumu bulandırıyorsun!) şekilde öğretmenlerin müfettişler tarafından ifadeleri alınıyor. Velileri hangi öğretmenler galeyana getirdi diye araştırıyorlar” dedi.

FETÖ’DEN NE HAYIR GÖRDÜNÜZ Kİ BİNASINDAN GÖRECEKSİNİZ

Yaman gerçek sorumlulara “Öncelikle, kim yada kimler FETÖ’den kalma bu binaya okul olabilir ruhsatı verdi? Fetö’den ne hayır gördünüz ki, binasından hayır göresiniz. Bugünün mevcut sorunlarını çözemiyorsunuz peki önümüzdeki Eğitim öğretim yılında 60 aylıklar orta öğretime başlayacak, nereye yerleştireceksiniz bu çocukları?” ifadelerine yer verdi. HASAN DEMİR