19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Politika

20 Kasım 2017, Pazartesi 08:34

DALGIÇ'TAN FLAŞ AÇIKLAMA : TİCARET ODASI HERKESLE KAVGALI BİR KURUM OLDU

Son günlerde dile getirilen yerli otomobil konusunda bir açıklama yapan Ticaret Odası Başkan Adayı Ahmet Dalgıç, mevcut yönetimin bu süreci iyi yürütemediğini, Ticaret Odası’nın herkesle küs olduğunu ve bu konuda çalacak kapısının olmadığını belirtti.

Son günlerde dile getirilen yerli otomobil konusunda bir açıklama yapan Ticaret Odası Başkan Adayı Ahmet Dalgıç, mevcut yönetimin bu süreci iyi yürütemediğini, Ticaret Odası’nın herkesle küs olduğunu ve bu konuda çalacak kapısının olmadığını belirtti

TTO’NUN ÇALACAK KAPISI KALMADI

Yerli otomobil üretiminin Torbalı’da yapılması konusunda açıklama yapan Torbalı Ticaret Odası Başkan Adayı Ahmet Dalgıç, mevcut yönetimin bu süreci iyi değerlendiremediğini söyledi. Başarılı işadamı Dalgıç, “Yerli otomobile Türkiye’nin bütün il ve ilçeleri talip. Torbalı da bu ilçeler arasında. Bu konuda birçok ilde büyük toplantılar yapılıyor, lobi faaliyetleri sürdürülüyor. Torbalı Ticaret Odası’nın ise bu konudaki tek çalışması gazete beyanatları. Yerli otomobili yerel gazeteler aracılığı ile istiyoruz. Mahalli gazetelere beyanat vererek bu iş olmaz. Yerli otomobili İzmir’e getirmek için Büyükşehir Belediyesi bir toplantı yaptı, İzmir’deki bütün Ticaret Odaları davet edildi, bir tek bizim Ticaret Odamız davet edilmedi. Hükümet nezdinde hiçbir bakanlığın kapısı da çalınmadı. Bakıyoruz bizim Ticaret Odası yönetimi herkesle kavgalı. Hükümetle kavgalı, Büyükşehir’le kavgalı, yerli otomobilin üretimini Torbalı’ya getirebilecek bütün kapılar yüzümüze kapanmış durumda” dedi.

TİCARET ODASI HERKESLE KAVGALI BİR KURUM OLDU

 İki dönemdir Ticaret Odası’nın tüm kurumlarla kavgalı olduğunu belirten Dalgıç, “Torbalı Ticaret Odası yönetimi geçtiğimiz dönem siyasi çekişmeler yüzünden CHP yönetimi ile kavgalıydı. Bu dönem AK Partili yönetim var, onlarla da arası iyi değil. Herkes kötü de bir tek Ticaret Odası mı haklı? Ticaret Odası yönetimi siyasi kavgaları, çekişmeleri, ileriye dönük istikbal hayallerini bir tarafa bırakıp Torbalı’nın sanayisi için, ekonomisi için, ticari hayatı için çalışmalı. Herkesle kavga ederek, onun-bunun makamına göz dikerek bir yere varamazsınız” şeklinde konuştu.